Prispevki filtrirani po datumu: September 2021

Poslovili se bomo od septembra, da bomo lahko vstopili v mesec oktober. Se ga veselimo?

Objavljeno v Dnevni vplivi

Četrtek bo prijeten in romantičen dan z energijami čustvenega raka, Neptun in Venera v povezavi z Luno nam bodo dali priložnost, da se povežemo z nam dragimi ljudmi. V nas bo veliko empatije in sočutja, vsaka krivica nas bo zelo bolela.

Objavljeno v Dnevni vplivi

 

Čustveno ozračje bo spremenljivo, saj je Luna v raku. Ponoči bomo prespali zadnji Lunin krajec, kar bo v dopoldanskem času prineslo nekaj stresa in neugodnega počutja ter čustveno občutljiv čas.

Objavljeno v Dnevni vplivi
0, 26.09.2021 22:10

RETROGRADNI MERKUR

Vstopili smo že v zadnjo letošnjo retrogradnost Merkurja, ustavlja se na 25* znamenja tehtnice in bo potoval retrogradno vse do 19. oktobra, ko se bo na  10* tehtnice zopet vrnil na  običajno direktno gibanje. Zopet se obrača v zračnem elementu, tako kot že dvakrat to leto.

Objavljeno v Blog

V tem tednu dni bomo s padajočo fazo Lune, ki bo v sredo naredila zadnji krajec, otipljivi z značilnostmi melanholičnega delovanja.

Objavljeno v Dnevni vplivi

Pred nami je relativno prijeten vikend. Luna bo v SOBOTO v znamenju bika, kjer se hrani z čisto konkretnimi zadevami, kot je hrana, materialnost, denar in čutni užitki.

Objavljeno v Dnevni vplivi

Tudi petek je lahko bolj nemiren dan, kljub temu, da nam vpliv Lune v biku prinaša neko umirjenost, vendar dinamika povezav Lune z drugimi planeti je neprijetna. Spravljivo Luno čaka bitka, kot, da bi veliko skalo pomikali navzgor proti vrhu.

Objavljeno v Dnevni vplivi

Polna Luna je za nami, prav tako jesensko enakonočje in vsak dan gremo počasi od poletje do zime.

Objavljeno v Dnevni vplivi
0, 21.09.2021 15:24

JESENSKI EKVINOKCIJ

V sredo, 22. septembra ob 21:20 uri bo ekliptika-pot Sonca  pri nas  na naši severni polobli  prečkala ekvator, Sonce bo potovalo iz severne poloble na južno poloblo. Kot že veste bomo imeli jesensko enakonočje, dan in noč bosta enako dolga, Sonce bo vstopilo v znamenje Tehtnice in vstopili bomo v  jesen.

Vsak naslednji dan, se nam bo krajšala dnevna svetloba in  daljšala noč, vse do zimskega solsticija, do 21. decembra, ko bo dan najkrajši in noč najdaljša. Jesen je zame prečudovita, vse te tople barve, odtenki zemlje, rjave, rumene in oranžne, se nam lesketajo ob sončnih opoldnevih. Plodov v naravi je dovolj, gozd nas razveseljuje z gobami in kostanjem, obira se grozdje, jabolka, slive, kaki, kivi, na njivi in na vrtu se pobirajo pridelki in doma pridno delamo ozimnico. Vsega je na obilju in če smo preudarni, si pripravimo zelenjavo, sadje za prihajajoče mrzle dni. Jesen nas kliče k razsodnosti, k skrbnemu razporejanju sredstev in materialnih dobrin. Če živimo skladno z naravo, se vse začne umirjati, vse se skrbno premisli, pretehta in se išče neko ravnovesje.

Simbol Tehtnice simbolizira držalo na sredini in na obeh straneh skodelico, okrog katere krožijo nasprotujoče si sile konca poletja in začetka jeseni. V tej točki se uravnovesi pogum in strah, napredek in zastoj, nasprotujoče sile se prekrijejo in uskladijo. Element Tehtnice je zrak, modus pa kardinalni, vlada ji Venera, boginja jesenske polnosti, lepote in izobilja. Kakšna je Tehtnica? To je hladna, objektivna, odprta, prikupna in družabna energija. Zahteva popolnost, posebno v odnosih, pri ljubezni  in v lepoti, pri okusu in pri občutku za lepo. Tehtnica pričakuje samo popolnost, harmonijo in vedno ustvarja ravnotežje. Veliko je v njej kreativnosti, občutka za lepoto ter hrepenenja v ljubezni. Malo je v njej odločnosti, moči, poguma, motivacije, volje in samostojnosti. Vedno pa je središče pravičnosti in enakopravnosti.

Kaj nam znamenje Tehtnice pove skozi zgodovino? Samo znamenje je postavljeno v čas, ko se izenači dolžina dneva in noči, ko se leto za trenutek uravnoteži, umiri. Zgodovinski pomen boginje Themide je poseben simbol pravičnosti. Themida je hčerka zemlje Gee in neba Urana, ter zanimivo mati Prometeja. Prometej je človeštvu prinesel ogenj. Usklajenost obeh skodelic, uravnoteženost Tehtnice je tudi obramba pred jezo, besom, zlom in spremembam. Tehtnica poziva k enotnosti, k nerazodetemu, kajti vse kar biva in je znano, teži k nihanju, k dvojnosti. Tudi Tehtnica ima dve skodelici, dva skrajna pola, vendar spojena v harmonijo, v mir, v nov red, v celoto. Šele z usklajevanjem in tehtanjem se dve nasprotji dopolnita, simbol, ki vzbuja zaupanje v red in pravičnost.

In ko sedaj s Soncem vstopamo v znamenje Tehtnice, vstopamo v čas, ko bomo ovrednotili svoje cilje, poiskali harmonijo v delovanju, pazili na svojo vitalnost in zdravje, dvigovali samozavest, vadili svoj nastop, odločnost  in poiskali motivacijo. Volja bo povezana z družabnimi in skladnimi odnosi, fokusirali se bomo na ljubezen in na družabno življenje ter v svoje življenje  vnašali umetnost, lepoto, modo, prijaznost in seveda ljubezen.

Dobrodošla jesen, dobrodošlo Sonce v Tehtnici, dobrodošla ljubezen in dobrodošli vsi srčni ljudje,

z vami in za vas napisala astrologinja Irena Dolar

Objavljeno v Blog

Polna Luna se bo dovršila ponoči malce pred 2 uro, ko bomo spokojno spali, ali pa tudi ne. Vse sanje in načrti izpred mlaja v zemeljski devici se naj bi realizirale.

Objavljeno v Blog
ZačetekNazaj123NaprejKonec
stran 1 od 3