0, 09.08.2022 11:24

SREDA 10. avgusta z LUNO v resnem KOZOROGU

 

Sreda bo čisto konstruktiven dan, vse do večera bo Luna potovala po kozorogu in v naših mislih bo večinoma delo ter obveznosti. Boljše bo, če se držimo rutine in vsakodnevnih opravil. Morda bomo zaradi vpliva Plutona zaskrbljeni in težkih misli, vendar kar se mora ni težko, pravi pregovor.

Veliko ljudi se zadnje čase pritožuje, da se slabo počutijo in da niso zadovoljni s svojim življenjem. Mnogi od vas ste zafrustrirani, preplašeni, zaskrbljeni. Na nas močno deluje kozmični križ v fiksnih znamenjih, v četrtek bo ekzakten kvadrat med Soncem in Uranom ter S vozlom. V astrološki kontekst so vpleteni Sonce v levu, Uran in S vozel v biku in  retrograden Saturn v vodnarju ter seveda na drugi strani vpliv J vozla v škorpijonu. Težko je vsem, še posebno tistim, ki imamo  osebne planete v fiksnih znamenjih ( bik, lev, škorpijon, vodnar). 15. avgusta bomo imeli Sonce nasproti Saturnu in ves ta čas mi to močno čutimo kot, da nam je težko delati kompromise in nekaj deliti z drugimi. Zahteve drugih so za nas nepojemljive, radikalne in celo absurdne. Na splošno nas te energije potiskajo k trmi, togosti, posesivnosti in kopičenju starega, preživetega. Težje delamo spremembe, celo čutimo odpor. Težje prepoznamo nove priložnosti, ker smo zataknjeni z zastarelimi miselnimi vzorci.

Na družbeni ravni prinaša krizo, predvsem problem virov, kar že vidimo pri energentih, povzroča gospodarske blokade, diktatorske težnje. Reakcije bodo obsežna družbena gibanja in nemiri. Priporočam, da imamo vsi bolj prožen odnos drug do drugega, da stopimo ven iz vloge žrtve, da nehamo vedno kriviti druge za svojo ne-srečo, da se prisilimo premakniti, tudi če je to za nas najtežje.

 

Ker ta fiksni kvadrat v dobrem smislu je aktivator notranje moči in vztrajnosti, da preusmerimo vse slabo in težave ter pomanjkljivosti v neko spoznanje, lekcijo, učenje. Dober je tudi za stabilizacijo začrtanih poti, utrjenih projektov, da obdržimo situacije, ki so nam naklonjene. In da se lahko z njegovo energijo ubranimo zunanjih turbolenc. Vzdržljivost, vztrajnost, stabilnost, notranja moč je vrlina fiksnega križa, nefleksibilnost in trmoglavost pa pomanjkljivost.

Zadnje dni imam resne teme, sovpada z zemeljsko energijo kozoroga, z osebno problematiko s katero se ukvarjam in s tem, da prebiram veliko  jamranja v vaših komentarjih nad vaših življenjem. Upam, da kaj premaknete in da vam moje pisanje koristi, meni vedno koristi drugo mnenje, ko od nekoga, ki ga cenim in mu zaupam dobim njegov pogled na situacijo.

 

Hvala ker me berete pozdrav astrologinja Irena Dolar

Nazadnje urejano na 0, 09.08.2022 13:45