0, 17.02.2021 14:03

ČETRTEK 18. februarja z LUNO v materialističnem BIKU

Tempo dneva bo bolj umirjen, Luna bo v biku, všeč nam bo ležerni tempo življenja, veliko dobre hrane in mir skozi odnose. Imamo trdne temelje? Jih znamo postaviti in krepiti navdušenje? Jutranji kvadrat Lune in Jupitra lahko pokaže na neko nezadovoljstvo, morda ne naredimo dovolj za našo predstavo kvalitetnega življenja.

Koliko se prizadevamo kaj spremeniti, premakniti, iti naprej? Smo rajši v coni udobja? Znamo si danes postavljati takšna vprašanja. Bližamo se obratu Merkurja v direktno gibanje, smo vrgli vsa »gnila jabolka« stran?

Sprašujem v prenesenem pomenu, kaj v življenju zagrizemo in se kasneje izkaže, da je gnilo? Kaj naredimo s tem? Direktno na kompostnik grejo jabolka, ostalo pa ven iz našega življenja. Je čas, seveda je že čas…

Kaj bo še danes novega? Ja Sonce, naša primarna energija vitalnosti, ega, ciljev, ponosa, samozavesti, ustvarjalnosti, svetlobe, volje kaj narediti iz sebe in še kaj,  gre v novo znamenje v zaspane ribe. Ribe so zadnje zimsko znamenje, ki pokaže na našo dvojnost med resničnostjo in iluzijo.

To je tudi izredno plodno znamenje in po karakteristiki dvotelesno znamenje, simbolizira ga par rib, ki sta obrnjeni vsaka v svojo smer, vendar povezani in nakazujeta soodvisnost skupnega delovanja in nemoč samostojnega. Ribi simbolizirajo vode, reke, morje.


Nakazuje zelo razumevajočo, požrtvovalno, sočutno energijo, s katero predstavniki Rib, oziroma ljudje s poudarjenim znamenjem Ribe izkazujejo tudi svojo duhovno plat in umetniške talente, svojo subtilnost in nesebičnost. So izredno usmiljeni do vsega trpljenja na svetu, lahko se za koga ali kaj žrtvujejo, po drugi strani so pa manj željene lastnosti ribe nezanesljivost, neodločnost in preobčutljivost.

Na druge delujejo pozitivno s svojim miroljubnim značajem, znajo biti ljubeznivi, nevsiljivi in nežni. Odlikuje jih tudi poudarjena intuicija, soočanje z velikimi ideali, lahko so nadarjeni umetniki na katerem koli področju, ali vir neslutenega intuzijazma in romantičnega hrepenenja. Radi imajo področja, kjer se lahko sproščajo in ohranjajo osebno svobodo, oporo najdejo v meditaciji, jogi, humanitarnih zadevah ali celo v veri. Najbolj so obremenjena njihova stopala in psiha. V poklicih se najdejo tako v medicini, socialnem delu, psihologiji, farmaciji, kemiji, kot v vseh poklicih, kjer se skrbi za druge ljudi, kot tudi v vseh oblikah umetnosti, predvsem slikarstvu, poeziji, glasbi, filmu, režiji, plesu itd...

Aspekt Lune zvečer z moderni vladarjem ribe z Neptunom nam šepeta, da bo vse v redu, samo osvobodimo se in sprostimo ter pojdimo s tokom.

 

Naredite si lep dan, pozdrav Irena

Nazadnje urejano na 0, 17.02.2021 14:07