1, 12.07.2020 21:52

PONEDELJEK 13. julija z LUNO v dinamičnem OVNU

Teden bomo začeli z Luno v ovnu in z zadnjim krajcem, bo pa to teden flegmatične faze Lune, saj se bo pomikala proti mlaju. Še vedno bomo imeli dovolj energije, vendar nas popoldanski kvadrat Lune in Saturna ustavlja.

Je pa sedaj zelo dober čas za dopust, za morje in sproščanje od vseh težav in problemov. Za vse ostale, kateri smo doma in v delovnem tempu, pa se lahko veselimo direktnega tempa Merkurja. Luna se bo zvečer, ob 19:34 uri prestavila v uporabnega bika.

Zmedenost, neznane zadeve, napake, ukvarjanje s preteklostjo, to bo sedaj pozabljeno. Smo se naveličali vračati k istim temam in k družinskimi manj prijetnimi zgodbami. Jaz sem se že, in vesela sem, da gre Merkur direktno. In oddahnete se lahko vsi » merkurjanci«, torej dvojčki in device( tudi ascendent).

Merkur v raku deluje skozi občutke, emocije, skozi čustven spomin, namesto, da razmišlja, on rajši občuti. Marsikaj nas lahko navdihne v naslednjih tednih, vse do 5. avgusta, ko bo vstopil v znamenje leva. Nove projekte lahko sedaj začnemo, vendar se lahko odkritosrčno veselimo? V naslednjih tednih bo sestavljal kar nekaj dinamičnih aspektov, najprej 27.7. z Marsom, 30.7. z Jupitrom, 1.8. s Plutonom in še predno bo vstopil v leva, se bo 3.8. postavljal nasproti Saturnu. Vse skupaj bo istočasno z Marsovimi neugodnimi aspekti z njim in z Jupitrom.  To bo lahko neka naša prenagljenost, močna impulzivnost, širokogrudni načrti, morda celo pretiravanje in postavljajo se nam na naši poti lahko blokade. Nič ne bo šlo tako zlahka, kot bi želeli. Res bomo morali uravnotežiti naše želje s stvarnostjo, ne pretiravajmo in ne silimo » z glavo skozi zid«. Če ne bo šlo vse gladko, premagajmo ovire in ne popuščajmo.

Kakorkoli že, je pa sedaj čas za nove začetke in nove projekte, vse do 9. septembra, ko se bo Mars obračal retrogradno. Naj vam vse steče gladko, če pa ste na dopustu, pa boste itak uživali. Sedaj je čas dopustov in brezskrbnosti, uživajte.

Lep začetek tedna vam želim astrologinja Irena Dolar