0, 18.03.2019 14:16

SREDA 20. marca z LUNO v zemeljski DEVICI

Danes bo dnevni tempo nakazan skozi mnoge težave in napake, pridna in delovna Luna v Devici nas bo preganjala, da naj se le končno premaknemo naprej in kaj storimo.

Ker gre Luna počasi v svojo polnost, bo več napetosti v nas. Nekako nas ustavlja tudi retrograden Merkur, kot Sonce v Ribah na zadnji stopinji. Kot, da še ni čas za konkretne zadeve. Samo malce potrpežljivosti, marsikaj se bo tam gori na nebu v kratkem spremenilo, še danes. Danes zvečer ob 22:58 uri bo Sonce, astrologi rečemo poti Sonca EKLIPTIKA, srečal nebesni ekvator, na točki astrološkega znamenja  (ne ozvezdja) in imeli bomo pomladansko enakonočje ali ekvinokcij.

Dan in noč bosta približno enako dolga po celem svetu, na severni polobli je spomladansko enakonočje in začetek POMLADI. Sonce bo v praksi nad obzorjem ravno toliko časa kot pod obzorjem. Ker Zemlja obkroži Sonce enkrat letno, lahko ugotovimo, da se v 12 mesecih enkrat zavrti okoli ekliptike-poti Sonca in pri tem preide, prepotuje vseh 12 zodiakalnih znamenj. Vstop Sonca v znamenje OVNA, nakazuje začetek astrološkega novega leta, značilnosti Ovna jasno nakazujejo nove začetke. Oven je v sinergiji pomladi signal rasti, prodornosti, poguma, akcije, odločnosti, tako kot v naravi vse začne brsteti, rasti in poganjati, tako v psihološkem smislu nakazuje JAZ SEM. Prodorni, aktivni, mladostni energiji, povečanem navdušenju, dobri vitalni energiji in težnji po napredku, se ne moremo upreti. Vendar se mora znamenje Ovna učiti potrpežljivosti, vztrajnosti in spuščati egoizem.

Torej v naslednjem mesecu dni, se osredotočimo k ciljem, postavljajmo temelje za v naprej, se lotimo vseh projektov, katere smo odlašali, se dobro organizirajmo in ohranimo pogum. Imeli bomo dovolj energije, poguma in zanosa, se postavljali na nove začetke in za svoje interese. Kajti Oven ima vedno prav…)

Danes se začne pomlad, tudi če pozno zvečer, upam, da bodo v kratkem višje temperature in, da bo  naše življenje prijetnejše ter spodbudno,

z vami in za vas napisala astrologinja Irena Dolar