0, 11.12.2018 15:06

Dnevi od SREDE 19. do NEDELJE 23. decembra

Božični prazniki se neverjetno približujejo, z njimi novoletna nakupovalna mrzlica in prav tako nam bo dinamična, rastoča Luna nakazovala tempo življenja. Vse do vrelišča, do polnosti Lune v Raku, samo dan po zimskem solsticiju, ko bo dan najkrajši in noč najdaljša. V petek bo z zimskim solsticijem tudi Sonce vstopilo na 0 stopinj znamenja Kozoroga. Imeli bomo tudi koledarsko zimo.

SREDA bo sicer z rastočo, vendar tudi preudarno Luno v Biku konstruktivna, dan bo odličen za  vsa poslovna dela in opravila, katera je potrebno pred prazniki dokončati. Ne bomo hiteli, bomo pa učinkoviti in zelo praktično naravnani.

Dopoldanski čas v ČETRTEK bomo namenili za vse finančne transakcije, plačilo računov  in za morebitna fizična dela. Popoldne bo v nas več sproščene energije, Luna v Dvojčkih se želi povezovati, kaj povedati in klepetati. Uran nam bo cel dan s prstom kazal na novitete, ki so lahko del nas. Sonce bo na zadnji stopinji Strelca, že zelo se mu bo mudilo v bolj preudarno in resno znamenje Kozoroga. 

PETEK bo dan ZIMSKEGA SOLSTICIJA, imeli bomo najkrajši dan in najdaljšo noč in z vstopom Sonca pozno zvečer, malce pred polnočjo v znamenje Kozoroga, se tudi prične uradno zima.

Skladno  s hladom, mrazom in temo, ki prežema ta letni čas, je Kozorogova energija resna, zadržana, resnobna, odgovorna, vzdržljiva, ambiciozna, delovna in ciljno organizirana. Dnevi bodo od sedaj naprej daljši in slavili bomo moč svetlobe nad temo ter  disciplinirano čakali na rast življenja in narave. Ni ga znamenja, kot je Kozorog, ki bi znal tako potrpežljivo čakati. Sonce bo imelo tudi v naravi sedaj najmanj moči, vsi potrebujemo počitek, tako narava kot naša telesa. Počasi se približuje Božič, njegove korenine izvirajo iz predkrščanskih časov, ko so mnoga ljudstva častila nastop zimskega solsticija, ko se dan začne ponovno daljšati in tako simbolizira zmago dobrega nad zlim, ko zima resnično zaživi v svojem zimskem sijaju in Sonce zmaga nad temo. Ozračje se bo ohladilo, možno, da bo tudi snežilo. Teta zima bo kazala svoje »zobe«, odlično za vse nas, ki radi smučamo.

SOBOTA bo z energijami Dvojčkov, vse do popoldneva, ko bo v nas več veselja, radosti in želje po spremembah. Sobota je tudi dan polne LUNE, dovršila se bo malo pred sedmo zvečer, v nas pa vrelišče emocij, čustvena preobčutljivost in zamerljivost. Izkoristimo večer za burno zabavo, za veselje in sproščanje nakopičene energije v telesu. Včasih se je potrebno dodobra znoreti, poleteti, naredimo to nocoj.

NEDELJA bo dan za počivanje, za lenarjenje na kavču s TV pilotom v roki. Vsak naj ima nekoga, kateri nas bo "pocrkljal". Nežnosti ne bo konca.


Letošnje leto počasi jemlje slovo in na naša vrata nezadržno trka novo leto 2019. Verjetno se boste iztekajočega leta spominjala po dobrem in slabem, zato pred iztekom letošnjega leta naredite obračun sami s seboj in si priznajte, česa si v letu 2019 zares močno želite in si zastavite dosegljive cilje.

Naj bo naslednje leto vaše najboljše doslej, izkoristi vsak svoj trenutek, jaz bom v mislih z vami vse do konca leta,

z vami in za vas napisala astrologinja Irena Dolar

 

Nazadnje urejano na 0, 11.12.2018 19:11