0, 24.08.2018 18:55

POLNA LUNA na 3 stopinji znamenja RIBE, dne 26. avgusta 2018

V življenju smo soočeni s situacijami, ko po eni strani moramo zaključiti neko fazo, kar za nas ni najbolj enostavno. Težko nam je izpuščati stare vzorce in sproščati strahove in nemoči, katere nam ne omogočajo razvoja.

Vsaj tako mislimo, da obstajajo zunanji vzroki, da mi ne moremo iti naprej, nekaj zunaj nas ovira in zadržuje, vendar resnica je nekje drugje. Sami smo tisti, kateri ne zmoremo, kateri ne moremo in si postavljamo zidove.

Sedaj gremo ven iz faze retrogradnosti planetov, kateri so nas spodbudili, da svoje življenje ponovno preučimo in  pogledamo kje smo se ustavili in kje se sedaj nahajamo. Morali smo se ozreti nazaj, se soočati s starimi problemi in zadevami, morda smo srečevali ljudi, s katerimi je bilo še kaj nerazčiščenega. Morda so bila to naša čustva, saj pri njih ne obstaja čas in vedno se lahko vračamo v boleče situacije in jih znova in znova podoživljamo.

Sedanja polna Luna v Ribah, ki bo v nedeljo 26. avgusta ob 13:56 uri,  je tista na naši poti, ko nam znova potrjuje, da smo stalno v nekem zaključku in začetku nečesa in način, kako to sprejemamo in se odločamo, je odvisen izključno od nas samih. Z znamenjem Ribe se zelo približamo emocijam, čustvom, svetu fantazije in odvisnosti ter nemoči. Riba nam daje povečano intuicijo, pokaže nam kaj naš um čuti in ne samo razume, povečuje sanje in vizijo v prihodnost, odpira umetniške talente in željo po odmiku, po samoti.

Sonce v Devici, ki je nasproti nas vodi k praksi, k konkretnemu, da logično in praktično razmišljamo, Riba nima oblike in se stalno premika, potrebuje navdih. Torej logika brez navdiha je prazna in omejena, vendar brez tehnike in vztrajnosti pač ne gre. Ta stalno dvojnost ne smemo vzeti kot nekaj negativnega, temveč nasprotno, stalno se moramo izobraževati, izboljšati, oblikovati in izražati svoj notranji glas, poslušati kaj nam pravi  intuicija.

Lunacija  je povezana s Saturnom v Kozorogu in  Uranom v Biku, torej močna vizija in moč ter vztrajnost, da to dosežemo. Poglejmo v svoji astrološki karti kje se nam nahaja ta polna Luna, torej 3 stopinja znamenja Ribe in z katerimi našimi osebnimi planeti se povezuje. Tukaj bomo našli svojo notranjo moč in moč intuicije, kje je naše področje izzivov. Kje se moramo naučiti povezati moč prakse in trezne presoje s čustvi, emocijami in notranjim zadovoljstvom.

Venera v Tehtnici bo na dan polne Lune v kvadratu s Plutonom v Kozorogu, prinaša temeljne preobrazbe in regeneracije v odnosih, ljubezni in tudi pri financah. Ne bo lahko, vendar nekaj se bo razvijalo, za to bo nekaj moralo »umreti«. Pluton vedno želi transformacijo, težko bo, lahko celo boli, vendar, ko je potrebno izkusiti nekaj novega je napredek pozitiven.

S polno Luno lahko marsikoga v mislih »odnese« v sfero fantazije in domišljije, vendar bodo naše noge trdno na tleh. Če mislite, da to ni mogoče, se samo prepustite in se naučite plavati tudi v nemirnih časih. Ni drugega, če ne nam ostane samo »jamranje«, kar pa ni nič produktivno, kajne?

Srečno polna Luna v Ribah,

z vami in za vas, astrologinja Irena Dolar

Nazadnje urejano na 0, 24.08.2018 19:00

Zadnje novice