0, 06.08.2018 21:31

VENERA v znamenju TEHTNICE od 7. avgusta do 9. septembra 2018

V astrologiji je Venera planet, ki ureja naše ljubezenske odnose. V znamenju v katerem se nahaja ob našem rojstvu, opisuje, kako izražamo svojo naklonjenost do drugih, kot tudi stvari v življenju, pri katerih najdemo največ zadovoljstva. Na kratko, kaže, kako ljubimo, kako znamo imeti radi in kaj nam je všeč.

Če imamo Venero v Tehtnici, kjer je doma, potem to lahko pomeni uravnoteženost v odnosih, dobre manire, vljudnost, prijaznost in težnjo po harmoniji. Želimo imeti skladne odnose, brez kreganja in dramatičnih scen, ne maramo ljubosumnosti, posesivnosti, grdega izražanja, nespoštovanja in če se le da, se radi izognemo konfliktom. Vedno imamo kakšen argument v žepu, prijazen obraz in prijeten nastop. Večinoma si želimo skladnih odnosov, hrepenimo po lepi ljubezni in spoštovanju v partnerstvu. Veseli smo družabnega življenja, lepih stvari, naklonjeni smo modi in elegantnemu oblačenju. Kultura nam je blizu, hrepenimo po zabavi, druženju in po prijateljih. Zlahka se vedemo očarljivo, ljubko in ni nas sram pokazati dobrih manir. Polnost volje, ideje in  moči ji daje kardinalni modus, prilagodljivost, ustrežljivost in prostor za dihanje pa zračni element.

Če mene vprašate, je oseben slog najlepše razvit ravno pri Veneri v Tehtnici, ves ta prefinjen občutek za skladnost, materiale, barve, kombinacije, za moderni slog, ki združuje kvaliteto in lepoto. « Less is more« je njen zaščitniški znak. Osebe z Venero v Tehtnici posegajo po kvalitetnejših blagovnih znamkah, katere znajo umeteno kombinirati, moda jim je v »krvi«. Dom je moderen, skladen, urejen, brez nepotrebnih cenenih okraskov, kar ne pomeni, da ne ljubijo modne dekoracije. Vendar mora biti izbrana s stilom, barvno in materialno usklajena.

V ljubezni in romanci je Venera v Tehtnici resnično romantična v srcu in uspeva, ko je zvesta in privržena ljubečemu partnerju. V spalnici bo ustvarjala romantično razpoloženje s svečami, glasbo, prijetnim  vonjem, svežo posteljnino in romantičnim spodnjim perilom. Instinktivno bo vedela, če je potencialni ljubimec pravi, če jo navdihuje in izboljšuje njeno počutje. Ženska z Venero v Tehnici sprošča spolno strast drugih, ima stil, šarm in znanje ljubezenskega jezika.

Močan magnetizem, prirojen stil, katerega se Venera zaveda, hitro lahko pokaže drugemu in mu daje občutek, da je nekaj posebnega in del njene intime. Točne ve, kdaj naj se premakne, približa in kdaj naj ustvari razdaljo. Duhovita, mentalno jasna in taktilna. Vedno zagovarja pravičnost, uživa v družbi razgledanih ljudi, išče »celoten paket« v potencialnem partnerju. Ne zadovolji se z manj. Privlači lepe, inteligentne ljudi, dobrih manir. Ne mara arogantnosti.

Na zabavi smo  z Venero v Tehtnici mi tisti, ki prehajamo skozi sobo s pladnjem šampanjca in kanapejev ter z  lahkoto istočasno predstavljamo  ljudi drug z drugim. Naš um je jasen, zato prijatelji cenijo naše vpoglede in nasvete. Stvari morajo biti uravnotežene, zato zlahka dajemo in vzamemo. Brez kompliciranja.

Umetniško se lahko izrazimo skozi pisanje, govor, oblikovanje, v politiki, pri mediaciji, zlahka lahko uspevamo pri katerem koli poklicu, zlasti v prodaji in v predstavitvah. Velikokrat razmišljamo o tem, če gremo s kom v partnerstvo in v sodelovanje, saj dobro uspevamo, ko delamo v tandemu.

Upam, da se bomo vsi skupaj »nalezli« številnih dobrih lastnosti Venere, sedaj, ko v tranzitu potuje po znamenju Tehtnice,

z vami in za vas napisala astrologinja Irena Dolar

Zadnje novice