0, 26.11.2017 18:41

Retrograden MERKUR od 3. do 23. decembra 2017

Mi vsi skupaj bomo kmalu zopet v zadnjem retrogradnem obdobju našega Merkurja v tem letu dni v znamenju Strelca. Simbolika te »vizualne iluzije« obrata nazaj, ki je iz Zemlje videna, kot zamikanje planeta v retrogradno smer, vidimo, kot da se Merkur odmika, bo za nas spet proces vračanja v preteklost.

Ugotovili bomo,  kateri vidiki v našem življenju so postavljeni pred ponovno obravnavo, katere zadeve se nam bodo ustavljale in komplicirale in nikakor ne bodo stekle brez zapletov.

Malce bo vse nerodno zaradi srečanja Merkurja z roko v roki, s Saturnom pred obratom Merkurja v torek 28. novembra , in kasneje še 6. decembra, vse skupaj v znamenju Strelca, ko bomo zopet spoznali kje je naša odgovornost v našem življenju. Morda bomo iskali krivdo v drugih, ne pri sebi, bili mnenja, da nismo za nič odgovorni in kasneje, morda spoznali, da v življenju ne bomo rastli in se razvijali brez bolečega procesa lastne odgovornosti. Morda bomo končno dojeli, da ne želimo biti več žrtev, temveč borec v dejanjih. Če smo borci v življenju, potem je vsaka ovira in prepreka nam izziv, če se odločimo za vlogo žrtve, pa samo izgovor. Saturnova modrost je ta, da v vsem v življenju prevzemamo odgovornost, za svoje odločitve, tukaj sedaj in ni za nas nikakršne bližnjice. Saturn je bog časa in zakonov, omejitev in trpljenja. Svet brez predpisov in omejitev, bi bil čisti kaos, saj ljudje nismo dovolj razviti, da bi živeli brez zakonov, brez voditeljev, brez nekaj ali nekoga, kar nas omejuje, kar nam pove, kaj bi morali ali ne bi smeli storiti.

Si lahko predstavljate mesto brez prometnih znakov, jaz si ne…)

Pred nami je kar zahteven čas, posebno za vse »merkurjance« (osebni planeti, ascendent v Dvojčku ali Devici), ko se bomo obračali navznoter, vase. Dobro premislimo, kaj lahko popravimo, reviziramo, dopolnimo in dokončamo. Po drugi strani pa se izognimo konfliktov v komunikaciji, nesporazumov, zamud in ovir, če le ni nujno ne podpisujmo raznih sporazumov, pogodb in ne opravimo večjih nakupov ter ne začenjajmo novih poslovnih poti. Saj ne želimo, da se nam komplicira življenje in da nam bo kasneje v direktnosti Merkurja zelo žal?

Še posebno, ker se vse to dogaja v bližini polne Lune, super Lune, na dan obrata Merkurja, saj bo Luna najbolj blizu Zemlje in bo zelo delovala na emocije, psiho in razpoloženje znamenj gibljivega modusa( Dvojček, Devica, Strelec), saj je Merkur le vladar te polne Lune. Za mnoge lahko to trenutki zmede, saj se močno zavedamo te dvojnosti v sebi. Vsaka misel, vsak občutek ima svoje nasprotje in nasprotja se privlačijo.

Srečno v tem obdobju miselne rekonstrukcije Merkurja,

z vami in za vas napisala astrologinja Irena Dolar

Zadnje novice