0, 01.08.2017 14:18

POLNA LUNA in delni LUNIN MRK , 7. avgusta 2017 na 15 stopinji Vodnarja

Ta polna Luna z delnim Luninim mrkom na 15 stopinji Vodnarja je v tem poletju ravno vmes med dvema mlajema v znamenju Leva, prvega smo imeli 23. julija in naslednji bo s popolnim sončnim mrkom 21. avgusta.

Morda se kdo sprašuje, kako je možno, da sta dva mlaja v istem znamenju? To ni običajen dogodek, vendar je možen samo zato, ker je bil prvi mlaj na 0 stopinj Leva in drugi bo na skoraj 29 stopinji( 28 stopinji 52 minut) Leva in  kot vemo, je lunarni ciklus vsakih 28 do 29 dni.

Mrke vedno razlagamo v paru znamenj, Lunine mrke povezujemo z žetvijo, ko se zadeve razrešijo in zaključujejo in prinašajo to, kar je predhodni mlaj obetal. Sončni mrk je čas začetkov, spodbude, akcije, novih spoznanj, nove energije in čas novih ciljev. Oba, tako Lunin in Sončev mrk nudita v astrološki prognostiki priložnost, da se osredotočimo na te prednostne naloge, ki so ozvočene z mrkom ali lunacijo.

V ponedeljek 7. avgusta bomo imeli ob 20:11 uri polno Luno ali ščip in delni Lunin mrk, oba znata biti stresna in naporna za ta dan. Za osebna svetovanja je pomembno, kam v rojstno karto pade ta stopinja mrka, na katerem področju-hiši imate 15 stopinjo Vodnarja in s katerimi planeti se povezuje.

Na splošno je povezanost Vodnarja in Leva v nasprotju s skupinskimi projekti in procesi z zunanjo podobo posameznega ustvarjanja, gre za način ustvarjalnega izražanja. Ali dobro delujemo v kolektivu ali je boljši učinek kot posameznik. Drugače,  kar ne moremo vplivati na človeštvo, tudi v navidezno nepomembni obliki, ni dobro za družbo. Ker je Lunin mrk v Vodnarju, je posamezni vpliv pomemben za javno mnenje. Luna  v karti mrka gre skozi Južni vozel, medtem ko je Sonce  s Severnim vozlom in Marsom, Luni v opoziciji. Nekaj zahteva od nas, da opustimo stare navade in čustvene vzorce, morda ljudi, stvari in situacije, ki so nam dajale do sedaj občutek varnosti. In vse nas potiska, da gremo ven iz tega, v novo avanturo, to bo za nas izziv, potrebno bo poslušati različne dele naše psihe. Naj nas ne vleče nazaj, potegnimo v nasprotno smer, izkoristimo pogum in področje, kjer imamo Vodnarja in Leva nas bo postavilo pred dilemo. Dilema ni nujno slaba, ampak predstavlja le težavo pri izbiri med eno in drugo stvarjo, nasprotujočih si idej, kjer bomo prisiljeni sprejemati pomembne odločitve.

Pri meni pade Lunin mrk v deveto hišo, kar bo potisnilo v ospredje potovanja, planirala sem daljše potovanje v eksotičen kraj, pa se bodo verjetno morala zaključiti. Dovolj potovanj za letos, bom pustila še kaj za naslednje leto. Idej in želja je ogromno, realizirati vse je težje. Deveta je povezana tudi z izobraževanjem in pravnimi zadevami, kašnih sporov ni v ospredju, nekaj slušateljev je že prijavljenih za jesensko izobraževanje. Seveda v povezavi z retro Merkurjem, moram dokončati dva gradiva. Bom, obljubim. Aspekt z Merkurjem bo spodbudil mentalne procese in izmenjavo stališč, Venera pa bo postregla s čim prijetnim, moje ljubezensko življenje in ustvarjalnost naj cveti. No Sončev mrk na vrhu moje četrte hiše in na mojem Soncu, bo pa posebna priložnost, ki jo pričakujem kot mali otrok.

Tako je pri meni, pri vas je drugače, če želite sporočilo v celoti, si morate vključiti še avgustovski Sončen mrk, ko boste pripravljeni, si lahko naročite osebne smernice mrkov, ki prihajajo na vašo rojstno karto pri meni.

 

Z vami in za vas astrologinja Irena Dolar

Naročila na mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Zadnje novice