0, 22.03.2017 14:21

OVEN JE ZNAK MOČI, OGNJA IN PLODNOSTI

OVEN ( Aries) praznuje svoj rojstni dan od 21. marca do 20. aprila, je prvo astrološko znamenje, z njim se začenja pomlad in pomladansko enakonočje, ponazarja prehod iz mraza, v toploto, iz sence v svetlobo. Je pozitivno, ognjeno znamenje, ima kardinalni modus in vlada mu planet Mars.

Znamenje Ovna simbolizira prebujanje narave iz zimskega spanja, nakazuje močan nagon, moškost, čutnost, veliko energije, prvinskost, hrabrost in neodvisnost. Prepoznamo ga preko simbolike ovnovega rogovja, ki predstavlja to njegovo napadalno moč, drznost in pogum.

Znamenje Ovna je tesno povezano z naravo prvobitnega ognja, ki se blešči, prodira in prasketa preko vseh ovir, je ustvarjalen in tudi uničujoč, žar, ki se iz prvinske točke širi na vse strani. Ovnova energija je najbolj prvinska, pustolovska, energična, pogumna, prodorna, samozavestna, dinamična, iskrena, nadvse strastna, zanesenjaška, tudi sebična, usmerjena vase, narejena na takoj, nemudoma in precej samozadostna. Oven je klasičen kolerik, izredno čustven, dejaven, prvinski, osebnost, ki jo razdira vročica življenja in produktivnosti, strast do uživanja, najrajši vsega naenkrat. Oven ima močne občutke in čutenja, s katerimi se meče v nevarne podvige in spopade, zato ni čudno, da je njegov dober sopotnik samostojen in samozavesten in prav tako drzen Lev.

Od egipčanskega Amona do krščanskega jagnjeta se razteza simbolična upodobitev živali Ovna, bil je zaščitnik ognjišč, jamstva za plodnost, čuvarji črede in njihovi vodniki. Zlato ovnovo runo pa je še iz grških časov prispodoba za nekaj daljnega, čarobnega, vendar dosegljivega. Oven  tako ponazarja začetek črede, hkrati pa je naprava za razbijanje vrat obleganih mest. Oven je samostojen, vedno na čelu črede, za njim gredo ovce. Sledijo mu, ne samo zaradi nagona, ampak tudi zaradi ostalih lastnosti sposobnosti vodenja.

In zato se pripadniki astrološkega znamenja Ovna radi dvignejo nad množico ljudi, jih radi vodijo in si želijo uspeha.  V osnovi so preprosti, stvari se lotijo neposredno in se sproti z njimi soočajo, ne ubadajo se z nepomembnimi stvarmi, temveč z bistvenimi, ki bodo prinesle dosego ciljev. Bistvena sposobnost jasne presoje in odločnost pri pomembnih odločitvah je zavidanja vredna. Težave povzročajo le, skoki »na vrat na nos«, te prenagljene reakcije Ovnom povzročajo trde življenjske šole. Uspehi so za Ovne življenjskega pomena, lahko so na različnih področjih, od posla, športa, dela in če se to ne zgodi, je lahko zelo težko z njimi živeti. Slaba stran Ovna je tudi njihova sebičnost in potreba po samopotrjevanju ter nepotrpežljivost. Tudi vztrajnosti jim manjka, zato začetih projektov velikokrat ne dokončajo. Želijo si zmagovati, imajo močno vitalno, energično življenjsko silo, ki jih spodbuja, da so gospodarji svoje usode in da si ustvarijo največjo mero osebne svobode.

V ljubezni so Ovni zelo strastni, potrebujejo partnerja, -ico radoživega karakterja, kjer se bo kar iskrilo od Ovnovih isker in kjer bo razposajenost v spolnosti. To ne bo samo prednost mladih Ovnov, to bo pravica tudi tistih v starejših letih. Toliko, da veste, če se boste odločili za pripadnika, -co Ovna, to velja tudi za osebe z Venero ali Marsom v Ovnu, kajti v nasprotnem primeru lahko oba partnerja »trpita«, eni zaradi premalo, drugi zaradi preveč…)

Ovni rabijo spremembe, posebno tiste, ki obetajo napredek. Njihov živahen duh sprejema izzive in vedno si izmislijo kaj novega, dnevi so polni in živahni dogajanj. Pokajo po šivu od domislic in ustvarjalne moči in z njimi je težko držati korak.

Glede počutja je za njih pomembno gibanje, to rabijo tako kot dihanje, pri njih najdemo veliko uspešnih športnikov. Najbolj je izpostavljena njihova glava in nagnjenost k poškodbam. Radi imajo začinjeno hrano, ki pa ni najboljša za njihovo zdravje, imajo odličen tek in prisegajo na domačo hrano.

Pustite Ovnu proste roke, ne omejujte ga, naj ima svobodo delovanja in izražanja in vas bo s svojo odločnostjo popeljal dinamičnemu in uspešnemu življenju naproti. Izpopolnjeval vas bo  tako pri delu, kot pri igri in tudi v  spolnosti in to  bo nekaj kar ne bo povprečno.

Z vami in za vas astrologinja Irena Dolar

 

 

 

Nazadnje urejano na 0, 22.03.2017 14:26

Zadnje novice