1, 29.06.2020 21:24

DOLGO POTOVANJE MARSA PO OVNU

Mars je planet moškosti, povezan je z grškim bogom Aresom, ki je imel velike zmage in srečo na bojnih poljih, a v ljubezni pa ne. Mars je bil prvotno bog poljedelstva in kmetijstva, vendar ga vsi poznamo kot boga vojne. Rimski vojaki so njemu v čast žrtvovali živali in plodove, predno so šli v boj.

Mars je naslikan kot fizično močan planet, mišičaste postave, vedno v bojevniških oblačilih, tudi ko je v sredini kakšne ljubezenske zadeve. Vse avanture so povezane z njim, kot seksualnost, lahko pripomore tako z energičnostjo, fizično voljo, z odločnostjo, kot prenagljenostjo. Zna biti zelo agresiven, celo grob, zaneti lahko celo ubijanje in vojno. 

V nedeljo 28. junija  je stopil Mars v svoje znamenje, kjer je doma in se odlično počuti, kjer je naravni vladar, v znamenje OVNA. Tu bo ostal zelo dolgo, vse do 6. januarja 2021, vmes se bo še obrnil retrogradno. Mars je v ovnu zelo dinamičen, deluje na prvinski način, je pristen, podjeten, energičen, pogumen in pretirano samosvoj. Rad raziskuje, odkriva kaj novega, se postavlja v prvo vrsto, v sebi nosi pionirski duh, rad tvega in hitro ukrepa. Je planet vojakov, športnikov, podjetnikov in avanturistov. 

V tem obdobju bomo ugotovili, da imamo veliko več energije kot sicer, in bomo pripravljeni ukrepati takoj in to nadaljevati. Izžarevali bomo pozitivno energijo, bolj bomo navdušeni in zlahka kaj načrtovali. Hkrati pa nas bo delal nestrpne, nepotrpežljive in borbene. Lahko nas navdahne, da začnemo kakšen nov projekt, nov posel, novo delo, začnemo trenirati in se več gibati. Spodbuja nas, da začnemo drugače delovati v življenju, se bolj pozitivno obnašati in si več upati. 

Mars v človeku predstavlja motor, je tisto, kar nas zjutraj spravi iz postelje, je tisto, kar nas potiska k aktivnostim, športu, delu in je tisti, zaradi katerega se jezimo, norimo in borimo. Na svojem dolgem potovanju bo tudi netil neprijetne interakcije z ostalimi planeti, še posebno z Jupitrom, Plutonom in Saturnom. Zaradi Marsovega obrata retrogradno, se bo aktiviral z njimi kar 3 krat. 

Ne bi želela pisati negativno, vendar je potrebno opozoriti nekaj neprijetnih dni, v katerih bo Mars deloval neprijetno. Najprej se bo 8. julija postavljal v kvadrat z retrogradnim Merkurjem, kar je močna impulzivnost v besedah in konflikt starih zgodb. To se bo ponovilo še enkrat 27. julija, ker bo šel Merkur direktno in se bosta znova srečala v aspektu.

4. avgusta se prvič aktivno poveže z Jupitrom v kozorogu, kar bo povzročalo neprijetne družbene in vedenjske spremembe, tudi ekonomsko krizo. 5. avgusta gre v dinamiko z točko januarskega mrka( 20* raka) in ga bo aktiviral, 13. avgusta gre v kvadrat s Plutonom, to je ena agresivna energija, ki spodbuja negativne strasti, nepotrpežljivost  in nemire. 

Neuspehe na političnem področju, nepotrpežljivost, upiranje nadzoru in ostale pritiske bomo zelo težko nosili okoli 24. avgusta, ko se bo Mars postavljal v upor retrogradnemu Saturnu. Zelo borbeno  bomo reagirali in vse težko prenašali.

Če imate planete v ovnu in kozorogu boste vse to zelo napeto občutili. 

In 9. septembra se popolnoma ustavi ter obrne v retrogradno smer in vse tegobe, frustracije in neprijetnosti se bodo zgrnile na »jeznega junaka«. Neprijetno se bomo počutili, bili agresivni, jezni, polni neke zoprne energije, kot, da bi želeli skočiti iz svoje kože. Vse in vsakdo nas bo jezil in spravljal v stisko. Mars bo retrograden vse do 15. novembra in marsikaj bo prinesel s seboj. Predvsem neko vsiljeno energijo. 

In vsa zgodba se ponovi konec septembra (29.9)., meseca oktobra ( 9. in  19.10.) in decembra ( 23. in  24.12.) , ko bo Mars, tokrat direkten ponovno kvadriral družbene planete, Jupitra, Saturna in Plutona. 

Pred nami so kar naporni meseci, če želimo, da bo vse teklo gladko, bomo morali vse zunanje pritiske in ovire sprejeti bolj mirno, z neko strategijo in odločnostjo, da kaj pri sebi spremenimo. Posebno bodo na udaru kardinalna znamenja( oven, kozorog, rak in tehtnica). 

Ja z Marsom v ovnu ni šale, je agresiven in zelo strasten ter željan dinamičnih izzivov, vse to bo dobil, samo če mu bomo dovolili in se mu prepustili. Prosim Mars ne prinašaj nam veliko konfliktov, tega je že tako preveč, napoji nas z voljo in pogumom, pa bomo bolj zadovoljni z njim, kajne? 

Z vami in za vas napisala astrologinja Irena Dolar

 

Zadnje novice