1, 03.06.2020 13:10

POLNA LUNA in LUNIN MRK na 15* STRELCA, dne 5.6.2020 ob 21:13 uri

Prihaja sezona mrkov, pričela se bo danes z Luninim mrkom na 15* znamenja strelca, rečejo ji tudi jagodna Luna, saj bodo nekateri polno Luno  videli v rožnatem tonu. 21.junija bomo imeli mlaj in Sončni mrk na 0* raka in zaključimo to obdobje poletnih mrkov 5. julija še z enim pomembnim Luninim mrkom na 13* kozoroga.

Na družbeni ravni se ta Lunin mrk sigurno dotika vira informacij, saj deluje na osi znamenja strelec-dvojček. Jasno se kaže naklonjenost boja za resnico, tisto, ki se skriva v vsaki objavi, razlagi, napisanemu, slišanemu in razumljenemu. Velika odgovornost je na vseh nas, še posebno pa na medijih in na ključnih ljudeh, ki imajo stike z nami, ko gre za posredovanje informacij, ki jih še ne poznamo. Močna vloga je na dejstvih in na potrditvi vsega tega, kar se govori o Covidu-19. Vsak dan slišimo veliko člankov o teoriji zarot, o dvomljivosti izvora virusa, o trditvah, ki jih ne moremo preveriti, o manipulaciji in upravljanju nekih institucij ali »izbranih« ljudi. Govori se o nekem nadzoru, o finančnih institucijah, o velikem bogatenju na račun širjenja virusa. Vse skupaj se mi zdi kot, da sem brez moči in da zlahka postanem žrtev morebitne manipulacije. Očitno se bomo morali zelo veliko informirati in znati izbrati med informacijami, ki pridejo vsak dan do nas.

Morda bi se morali osredotočiti na odgovore in na vprašanja, ki so pomembna za naš obstoj. To je globalno segrevanje, kam z odpadki, zakaj je po eni strani tako veliko bogatih ljudi, po drugi strani pa ljudje umirajo zaradi lakote. Kaj se dogaja z živilsko mas industrijo, je zelenjavna  in  sadna prehrana resnično naša prihodnost? Kako je pridelana, kaj resnično kupujemo v trgovinah?  Kaj uničuje naše vire in okolje? To so sedaj zelo pomembna in pereča vprašanja.

Na osebni ravni je pomembno kam v našem »horoskopu«-rojstni karti pade 15 * strelca, kateri hiši na osi strelec-dvojček se povezujeta. Ne smemo zanemariti, da se mrk povezuje z retrogradno Venero v dvojčkih in z Marsom ter Neptunom v ribah. To nas bo spomnilo, da se moramo ozreti v svoje odnose in iskati boljši način za povezovanje med seboj. Potrudimo se za dobro komunikacijo in iskanje kompromisov. Več se moramo poslušati in razumeti različne potrebe drug drugega. Vprašajmo se, kaj je tisto kar nas moti pri drugih? Je to samo drugačna energija delovanja ali smo »zavistni«, da nam ne uspeva tako kot nekaterim.

Morda nas moti pri drugih to, česar sami nimamo ali nismo sposobni ustvariti. Retrogradna Venera in tudi ta Lunin mrk lahko prinese v naše življenje »težke« in zavistne ljudi ali ustvarja zahtevne situacije v obstoječih odnosih in v življenjskem delovanju. Ampak nam dasta tudi priložnost, da se osredotočimo na lastno vedenje in svojo lastno vrednost, da se cenimo, ker smo tako edinstveni in s svojo energijo in NE na vedenje ter na komunikacijo  drugih ljudi. Za razmisliti, kajne?

Koga poslušati? Seveda svoje srce!

Z vami in za vas napisala astrologinja Irena Dolar

Nazadnje urejano na 1, 04.06.2020 20:50

Zadnje novice