1, 13.05.2020 21:15

RETROGRADNOST JUPITRA IN NJEGOVE PASTI

 

Živimo edinstven trenutek, ki se ga bomo spominjali še vrsto let ali morda pomnili za vedno, medtem ko nas ta situacija sooča z mnogimi vprašanji o sebi na osebni in tudi na družbeni  ravni. V iskanju odgovorov se bo vsak od nas v tem času kar štirih retrogradnih planetov soočal z mnogimi ovirami, omejitvami, pomanjkanjem zaupanja v lepo prihodnost  in z nezadovoljstvom.

Danes se obrača Jupiter, planet širjav, neomajnega optimizma, rasti, razvoja, bogastva, napredovanja, ekspanzije in seveda religije ter zakonov. Njegova retrogradna pot bo od 14. maja do 13. septembra v znamenju kozoroga.

Jupiter v znamenju kozoroga  je ambiciozen, in  želi doseči nek uspeh, na praktičen, dobro organiziran in vztrajen način. Pri tem je lahko zelo previden, potrpežljiv in lahko čaka dolgo. Njemu se nikamor  ne mudi, ne glede kako dolgo bo čakal, ali ne glede koliko bo iztržil, njemu se na dolgi rok vedno izplača. In sedaj v retrogradni fazi, vse do 13. septembra se bo pokazalo, koliko smo pripravljeni tolerirati stanje, kakšna je naša finančna luknja, koliko nas je država zadolžila, in navsezadnje, kakšne so naše osebne finance in optimizem za naprej. Jupitru v Kozorogu ni najbolj udobno, še posebno sedaj v retrogradni fazi, saj je to znamenje njegovega dna in duh Jupitra kot velikega ekspanzivnega planeta,  se tukaj ne izraža zanosno.

Jupitrov optimizem in želja po ekspanziji  se bo pomešala z kozorogovo odgovornostjo, tako, da bomo morali stopiti  s pravo strategijo in z realno vizijo naprej.  Naučili se bomo delati spremembe na odgovoren in potrpežljiv način, nič več na hitro in na veliko. Predvsem, pa nam bo vsem jasno, da bomo morali prestrukturirati neizogiben del našega življenja, tam kjer imamo 22 in 24 stopinjo kozoroga. Jupiter se od 4. aprila lovi s Plutonom, planetom eliminacije, druga njuna povezava - konjukcija bo 30. junija in zadnja 12. novembra. V teh dnevih se lahko poveča naš občutek, da ne znamo voditi svojega življenja, občutek brezupa, in pomanjkanja vere ter zaupanja v življenje samo, kot  v svojo prihodnost.

Njegova retrogradnost nas bo spominjala na pretekle dogodke in življenjske zgodbe, z namenom, da jih spremenimo in oplemenitimo z novo energijo rasti.

Naj bo tudi retrogradnost Jupitra pomemben del naše osebne rasti, z vami in za vas napisala astrologinja Irena Dolar

Nazadnje urejano na 1, 13.05.2020 21:36

Zadnje novice