1, 22.04.2020 10:00

MLAJ na 3 stopinji BIKA, dne 23. aprila 2020

V četrtek ob 4:27 uri bomo imeli zlitje Lune in Sonca na 3 stopinji zemeljskega znamenja bika. Tej lunaciji rečemo mlaj ali prazna Luna. To simbolizira enotnost duha in duše, v naravi in v nas se vzpostavi neko ravnotežje, začutimo notranji mir, ubranost in tišino. To naj bo čas počitka, relaksacije, umirjenja, idealno je za jogo, vstop v savno, za masažo in za meditacijo.

Mlado, rastočo Luno začutimo šele nekje naslednji dan, saj rabi narediti  vsaj 12 stopinj svoje poti od Sonca, na nebu jo vidimo kako se debeli, raste v obliki črke D. Šele takrat jo začutimo tudi v psihološkem smislu, in to bo čas začetkov, novih idej, smernic. Mi postajamo bolj vitalni, imamo več energije, želimo  spremembe in izboljšave. Še posebno na področju našega življenja, kjer imamo sedaj 3 stopinjo bika.

Sedanji pomladanski mlaj v biku nas vodi k konkretnimi ustvarjalnimi impulzi, saj je bik zemeljsko in fiksno znamenje in želi konkretnih in vidnih rezultatov. Vlada mu Venera, planet lepote, umetnosti, odnosov, ljubezni, ustvarjanja in zapeljevanja ter čutnih užitkov, katera je sedaj v znamenju dvojčkov in bo šla 13. maja v retrogradno gibanje. Vendar glede na situacijo, ko je cel svet obremenjen z korona virusom nekako ne moremo pričakovati vsega lepega in uživati na polno. Mlaj je tesno povezan z Uranom, ki je naš uporen in neposlušen glas in z kvadratom s Saturnom, ki nakazuje našo oblast, na odgovornost, na poslušnost, kar  nam nič več ne diši. Mlada Luna v biku zelo močno kaže na naše gospodarstvo, na finance, ne samo na osebnem področju, tudi na družbenem, saj ta velika finančna luknja se bo morali od nekje pokriti, to je že vsem nam jasno, kajne? Bik je trmasto in tradicionalno znamenje, ne mara hitrih sprememb, vendar bo Uran to dilemo zelo nazorno prikazal, zavedamo se vsi skupaj, da spremembe morajo priti. Še posebno bomo vsi ljudje, kateri imamo veliko planetov v fiksnih znamenjih ( bik, lev, škorpijon, vodnar) zelo borbeni in neposlušni. Uran bo vplival na vse nas, da se zaženemo v novo, da razbijamo stare paradigme, Saturn pa zahteva od nas, da smo še vedno odgovorni, da naredimo neko dobro strategijo, da ustvarimo dober načrt, kako naprej, da zaženemo gospodarstvo, zdravstvo in okolju bolj prijazno delovanje. Moramo iti naprej, ne glede na ovire, ki so še vedno tukaj, virus je prisoten med ljudmi, vendar se čuti, da je obvladljiv. Seveda bomo morali še vedno močno skrbeti zase in za družbo, kateri pripadamo, vse do takrat, ko bo jasno kaj se je v resnici res zgodilo in kako imamo virus lahko pod kontrolo.

Predvsem pa bo mlada Luna v biku močno kazala naše potrebe, vsi imamo že dovolj, da se ne moremo družiti, da se ne moremo svobodno gibati, da ne moremo iti v lokale, restavracije, čez mejo…( nedojemljivo, da je bila včeraj velika vrsta avtomobilov pred Mc Donalds, kaj nam pomeni ponudba, kako smo občutljivi, če nam nekaj vzamejo, kar smo navajeni???)

Vse to čutimo kot blokade, notranje in psihološke, sicer eni bolj, drugi manj.

Naj nam mlada Luna v biku pomaga tudi pri korakih, za našo večjo varnost v prihodnosti. Ali to pomeni, da bo karantene kmalu konec?

Srečno » korona« mlada Luna v biku, za vas napisala astrologinja Irena Dolar

 

Zadnje novice