1, 29.03.2020 18:42

Razlaga Covid-19 skozi oči Plutona in ERISA in skozi oči astrologa Stevna Forresta

Medtem ko pišem te besede ( astrolog Steven Forrest), sem v prostovoljni samo karanteni. Menim, da je tudi vas veliko in prav je tako. Zanima vas in  sprašujete o astrologiji, ki stoji za pandemijo, kako dolgo bo trajalo in kaj slabega lahko prinese. Ne vem odgovorov na dve zadnji vprašanji, ampak poglejmo v kristalno nebesno ogledalo in poglejmo, kaj se lahko naučimo o prvem, zakaj je Covid-19 ravno pri nas. Mislim, da lahko vsaj dojamemo njen namen.

Številni astrologi kažejo obtožujoč prst na trenutno planetarno zastoje v Kozorogu, glavni krivec pa je veznik Saturn-Pluton in trenutno mu pomaga tudi Mars. Kot poudarjajo tudi drugi astrologi, je Neptun v Ribah povezan tudi z okužbo. Vse to je trdna astrologija, vendar pušča pomemben delček sestavljanke, takšen, ki nam že od leta 2005 bode nad glavo, ki pa ga astrologi še vedno ne upoštevamo. To je planet ERIS, ki trenutno pomika vez med Plutonom in Saturnom in to počne iz robnega astrološkega znamenja Ovna. To je tisto, kar želim raziskati z vami v tem članku. Verjamem, da je povezava Eris-Pluton pravzaprav bistvo zadeve.

Mnogi od vas verjetno le slabo poznate Eris. Še vedno ni dobila tiska, ki bi si ga zaslužila v astrološki skupnosti. Naj kot prvi priznam, da je še nisem pravilno vključil v svoje poučevanje in svetovanje. To je velika napaka, saj verjamem, da bomo v trenutnih virusnih razmerah jasno videli nezgrešljivost Erisovih  prstnih odtisov. 

V hipu vam ponudim hiter uvod v ta novi planet samo zato, da nas vse pospeši, a najprej naj omenim nekaj datumov: Eris in Pluton oblikujeta pet kvadratov, preden se bo Pluton namenil proti zadnjim stopinjam Kozoroga. Letos so datumi kvadratov 26. januar, 14. junij in 10. december. Datumi leta 2021 so 27. avgust in 9. oktober. 

Ker se oba planeta premikata zelo počasi, se vseh pet teh veznikov zgodi v razmaku približno ene stopinje, med 23–14 'in 24–18' Ovna in Kozoroga. Če imate planete tam, se držite za klobuk. Eris je v Ovnu mimogrede že od leta 1925. Vrh Bika se bo dotaknila šele junija 2044. Eris ni samo res počasna, ampak je tudi na najpočasnejšem delu svoje orbite, blizu afelije. (Tu imamo redko priložnost, da o Plutonu razmišljamo kot o hitro premikajočem se planetu.) Eris je nekoliko manjša, a tudi nekoliko bolj masivna kot Pluton. Potrebno je 559 let, da enkrat obkroži Sonce, v primerjavi s Plutonom, ki rabi  248 let.  

Astronomi Erisa klasificirajo kot "pritlikavega planeta", tako kot Pluton - in ker bi se le malo aktivnih  astrologov upalo "pritlikati" pomen Plutona, je smiselno, da bi morali pokazati podobno spoštovanje do Erisa.

Septembra 2016 sem napisal članek o Erisu. Ker se želim hitro pomakniti proti trenutni situaciji Covid-19, želim povedati le nekaj kratkih uvodnih besed o tem novoodkritem planetu, da nas ne odpelje iz poti.

V grški mitologiji je Eris res trdosrčna  boginja. Začnimo s tem, da je ona sestra Marsa. Uživa v "stokanju ljudi, ki umirajo v bitkah." "Med njimi hodi in povečuje njihovo bolečino." Rimljani so jo poimenovali Discordia . Seje nesoglasje, kamor koli gre,  Trojanska vojna jo je spravljala v  smeh.

Najbolj zanesljivo načelo, kar sem jih kdaj ugotovil v astrologiji, je, da ima vsak simbol  višji namen, pa tudi temno stran. Zasnovana konkurenčnost je temna plat Erisa. Rada zmaga, vendar ne toliko, kot bi rada videla, da ti izgubljaš. 

Njena svetla stran je v tem, kako lahko konkurenca človeku prinese odličnost. Grški pesnik Hesiod v pisanju Erisa poudarja, da se veliko truda in ustvarjalnosti sproži, kadar je "lončar jezen na lončarja, obrtnik z obrtnikom in beračem pa ljubosumen na berača in vrtač vrbe." Zaradi svoje konkurenčnosti si lahko vsi preprosto prizadevajo za izboljšanje. Morda ni lepo, toda vsi dobimo boljše lonce in boljšo glasbo.

Pluton vam je verjetno bolj znan kot Eris. Gospodar podzemlja deluje v najboljših močeh in pomaga pri neskončnem materialu priti na površje. Pluton je tisti del nas, ki se lahko sooči s težkimi resnicami. Ko pa se namesto Plutona odzovemo šibkejše, se te težke resnice pokažejo v tvojem življenju, namesto da se v glavi in ​​srcu prikažejo v obliki osvobajajočih spoznanjV takih časih naše temne sence  zagrabijo volan. Poškodujemo se in pogosto poškodujemo tudi druge ljudi.

Kvadrat, ki povezuje Plutona in Erisa, je viden del trenja. Trenje je lahko ustvarjalno in je pogosto zelo motivacijsko. Toda na katerem koli kvadratu lahko tudi vidimo, da dva planeta prikazujeta, odpirata najslabše drug v drugem. In glede na rodovitnost Plutona in Erisa imamo tukaj  najslabši možni scenarij. Želim  pogledati »hudiču« naravnost v oči - vendar obljubim, da se bomo, preden bomo končali, posvetovali tudi z nekaj angeli. Nič v astrologiji se ne zgodi brez višjega namena. To velja za to povezavo Pluton-Eris, gre za krizo Covid-19, za katero verjamem, da sta nam jo ravno onadva prinesla na našo žalost.

Oven - tam, kjer leži Eris - je samo orientirano znamenje. Gre za našo pravico, da se obnašamo avtonomno, postavljamo meje in jih zagovarjamo. Zanj je značilna visoka stopnja samostojnosti . (To kakovost lahko tudi zelo jasno vidimo v naravni resonanci med Ovnom, prvim znakom zodiaka in prvo hišo.) 

Kozorog - kjer leži Pluton - ima naravno resonanco z deseto hišo in tako korelira z našim odnosom do velikega sveta: družbe, vlade, duha časa, stilov in mode, javnih institucij, skupaj s težo običajev in tradicija. 

S tamkajšnjim Plutonom je ta veliki Kozorogov svet od leta 2008 videti precej Plutona v temnejšem smislu. Toliko bolečin in težav smo videli povsod. Kozorog spoštuje tradicijo; zato je seveda povezan s konzervativnostjo v širšem pomenu besede. Pluton prikaže senčno stran ne glede na to, kje se nahaja. 

In kdo lahko dvomi, da je velik svet v tem trenutku videti še posebej strašljiv - s Plutonom, ampak tudi s Saturnom, Marsom in Jupitrom v Kozorogu? To ni samo zaradi virusa Covid-19, ampak virus lepo obkroži točko. Glede na to, kar o Kozorogu vsi poznamo kot zimsko, samotno in disciplinirano znamenje, da dojamemo to kapsulacijo, moramo le našteti očitne trenutne resničnosti, ki jih povzroča pandemija: izsiljeni smo, da se izoliramo in se izognemo dotikomOdpovedati se moramo družabnim užitkom , kot je prehranjevanje v restavracijah ali druženje s prijatelji. Brez koncertov, brez športnih dogodkov. Strogost kraljuje. Blagor tistim s toaletnim papirjem - situacija, ki je bila pred nekaj tedni dobesedno nepredstavljiva. Če imamo kaj denarja, hitro izginja. Številni ljudje se soočajo z možnostjo, da bodo dejansko stradali ali da bodo izgnani iz svojih domov. In naj se Bog usmili tistih, ki so "ranljivi ali drugače prikrajšani."

Medtem pa ves ta pritisk Plutona v Kozorogu melje Erisa skozi tisti trdi kvadratni vidik - in ne pozabimo, da Eris leži v Ovnu, ki je v svojih temnejših potencialih najbolj jezen, najbolj nasilen in najbolj sebičen znak zodiak. Tu je nekaj dobrih pravil: ne moti Erisa. Ne poskušajte ji povedati, kaj zmore in česa ne more. Ne vsilite ji pravil. In to je očitno točno tisto, kar počne Pluton - in to na načine, ki odraža mešanico pravičnosti in korupcije. Kako se počuti Eris glede tega? In kako bo Eris reagirala?

Kot smo videli, Pluton vedno tako ali drugače razkriva resnico - bodisi v obliki osvobajajočih spoznanj bodisi v obliki ljudi, ki "ranijo" svoje rane. Kaj pa višje Plutonske moči? Lahko začnemo terapijo pod Plutonskim dražljajem in se učinkovito spopadamo s svojo bolečino in svojo jezo.

Včasih, z drugimi besedami, "delovanje" je povod za morebitno ozdravitev. Ni lepo, a včasih uspe. Včasih se moramo stvari naučiti na težaven način. In imam občutek, da se trenutno ravno to dogaja.

Pojdimo na bistvo v smislu, kako se ta Pluton-Erisov kvadrat nanaša neposredno na pandemijo. 

Da bi to storili, razmislimo o enem žalostno znanem in globoko emblematičnem prizoru iz trenutnega stanja sveta: nekdo je sebično pospravil vsako steklenico sredstva za čiščenje rok v drogeriji. Zakaj bi se obnašala tako neobčutljivo? Očitno reagira na svoj strah pred okužbo z virusom. V širšem smislu se boji vsega, kar simbolizira Pluton v Kozorogu - čuti se, kot da ga napada velik svet in da je njegova edina obramba, da postane Temni Eris . Ponaša se sebično, drži sredstvo za zaščito rok, ne skrbi, če zaradi svojih dejanj drugi nimajo ničesar. To počne zato, ker se zelo boji, ne zato, ker je oseba sama po sebi zlobna. 

Učinek sebičnosti osebe je, da je njeno vedenje dejansko razširilo virus tako, da je drugim ljudem preprečilo skrb zase . V svojem strahu pred nevarnostmi sveta - v svoji strašljivi sebičnosti - je svoj svet dejansko naredila v bolj nevaren kraj, ne v varnejši. Zdaj je bolj verjetno, da je manj verjetno, da se bo okužila. To je jasen primer, da sta Pluton in Eris medsebojno vplivala na najslabše lastnosti.

Bistvo je, da smo, kot pravijo vsi zdravniki in specialisti, vsi skupaj v tem. Corisa, se ne da kupiti, tega lahko dobi vsak zastonj.

Naša edina obramba pred Covid-19 je, da se združimo kot skupnost. Le v skrbi za drug drugega lahko učinkovito skrbimo zase. To ni filozofija; to je medicinska znanost, da ne omenjam precej globokega vodnjaka duhovnosti. .

Pomen povezave Pluton-Eris iz leta 2020 in 2021? Naša skupna odvisnost od ločitve drug od drugega je dosegla kritično maso. Dohiteva nas. Človeštvo je to bolezen manifestiralo kot ogledalo te duhovne krize. Gre za čisto sinhronost. V astrologiji se ne zgodi nič, razen tega, kar se mora zgoditi. Če povem na drugačen, da vse, kar se dogaja na nebu, odraža evolucijsko potrebo na Zemlji . Nič astrološkega nikoli ne bi smeli obravnavati kot preprosto nesrečo - ali srečo. Vedno ima vsak premik nek  namen. Skupno potrebujemo ta virus. Paradoksalno je, da bi se lahko izkazalo za nas zelo dobro.

Kot nam je pred tisočletji povedal Hesiod, konkurenca izboljšuje lončarje in glasbenike. Kdor ustvari učinkovito cepivo ali zdravilo za Covid-19, bo nedvomno postal čudovito bogat. Morda te blaginje ne bi smeli privoščiti nikomur. Po besedah ​​Hesioda: "Ta prepir je koristen za moške." Naj se tekma za to bogastvo začne. Prepričan sem, da tekma že igra. Sebičnost in tekmovalnost je mogoče izkoristiti za skupno dobro. Nikoli ne smemo pozabiti tistega Erisovega obraza. Delno zato, ker je preprosto res, a bolj globoko, če Erisu naredimo "slabo", smo zdrsnili v katastrofalno astrološko napako: odstranili smo simbol njegovega višjega namena in ga pustili le z negativno razlago.

»Konzervativno« mnenje o tem, da se nekdo bogati z učinkovitim zdravilom, je vredno upoštevati, vendar so tu daleč globlje vode.

Skupnosti, ki se združijo, skupnosti, v katerih ljudje učinkovito skrbijo drug za drugega, če se držijo stran drug od drugega, si umivajo roke, se prostovoljno samoizolirajo, če imajo simptome ali mislijo, da bi to lahko - te skupnosti bodo preživele in uspevale. 

Medtem pa bodo skupnosti, kjer prevladujeta Plutonsko zanikanje, in Erisovo egoizem sebičnosti in jeze, nesorazmerno trpeli.

Narodi, ki pomagajo ljudem pri podpori tega dobrega vedenja, s čimer bodo ta vedenja čim bolj preprosta, se bodo v tej zmešnjavi spopadli z veliko manjšim številom umrljivosti, kot v državah, v katerih prevladujejo bolj sebični zakoni, običaji in institucije - ali bodo države tako obtičale v svojih običajnih "konservativnih" družbenih običajih, ki se jih ne morejo prilagoditi spremembam. 

Kolektivno menim, da je Covid-19 v bistvu manifestacija trga Pluton-Eris. Bistveni osnovni evolucijski namen konfiguracije je spoznanje, da se je sebičnost - tako pri posameznikih kot v narodih - ravno spopadla s svojo končno igro . 

Mit o hrapavem, neodvisnem posamezniku, ločenem od vseh drugih, je končno udaril v steno. Kot smo videli, smo vsi skupaj v tem. Zanikanje te resničnosti preprosto ne deluje več praktično nikomur. Kdor zanika, je večja verjetnost, da bo zbolel. Tudi denar ne more nikogar varovati. Naša jeza med seboj, naše delitve, naša brutalna konkurenčnost, naš občutek, da državne meje odražajo nekaj nespremenljivega zakona narave - vse to se zdaj ruši pred našimi očmi. 

Celo politiki se morajo združiti, da oblikujejo strategijo preživetja. Morajo se mimo tega "navijaškega" modela zakoreninjenja za svojo politično stranko, kot da je vlada nacionalna nogometna liga. 

Ali smo se naučili lekcije? Vesolje je postavilo vprašanje. Na vse nas pritiska. Ne bo še minilo. 

Odgovor, ki ga izberemo, je pravilen za nas.

Članek je napisal astrolog Steven Forrest

 

Nazadnje urejano na 1, 29.03.2020 22:17

Zadnje novice