1, 11.02.2020 19:57

Kako hitro je zopet prišel RETROGRADEN MERKUR?

Večina od vas si zapomni čas retrogradnosti Merkurja, kot nekaj nadležnega, z zamudami, nesporazumi in problemi začinjenega časa in ga jemljete kot nekaj slabega.

Nekateri izgubijo telefon, morda vam pade v stranišče, v ozko režo v avtu, pozabite ga v pisarni, na "pumpi" ali  se izgubi v globokih predalih torbice. Jezimo se na počasni Wi-fi, čakamo ljudi, kateri zamujajo, dogovorjene zadeve se ne uresničijo in se razumejo napačno, pokvari se nam računalnik, sklopka na avtu in stvar, ki smo jo kupili v tem času ne deluje tako, kot smo pričakovali. Izgubljamo stvari, pozabljamo kje imamo ključe, kreditne kartice, kam smo dali aktovko, torbo, telefon  ali računalnik. Pa vendar…)

Vsakič ko je Merkur retrograden imamo priložnost pregledati s kakšnim korakom  stopamo po naši mentalni poti. Hodimo na svoj najboljši način, ali se moramo naučiti še kaj? Morda moramo še kaj ponoviti, morda pa samo pogledati iz drugega zornega kota.

In kakšen je Merkur v ribicah?

Merkur v ribicah deluje dobro skozi zvoke, slike, oblike, glas, spomin, psihični vtis in čustvene tone. Vse to absorbira in spravlja v ozračje, kar zna on najboljše. Sposobnost uglašenosti na neko daljno sporočilo ali na žive sanje. 

Njegovi obeti so sanjski in pogosto se zdijo uglašeni na neko oddaljeno sporočilo ali notranjo vizijo. Merkur je  glasnik, zato se gre v znamenju ribe na sporočila, ki so usmerjena v čustva in v domišljijo. Deluje bolj skozi intuicijo, kot skozi logiko. V ribah je zelo  občutljiv na okolje, na glasne zvoke, veliko časa potrebuje, da kaj razmisli in sprosti svoje misli. Globoko v sebi je zelo bogat z lastnimi pripovedi, vendar govor mu dela težave. Njegova slaba stran je tudi nevarnost samoprevare, ne videnja sebe v realni podobi, kar ga lahko privede do laganja. 

V umetnosti je doma, privlači ga glasba, ples, gledališče, slikarstvo, petje, vizualna umetnost, filmsko ustvarjanje, režija in fotografija. Merkur v ribah ima um, ki lahko prebiva v domišljiji in oživi svoje vizije v umetniškem delu.

Pritegne ga duhovnost in  socialni pridih, zato je velikokrat most med ljudmi. Ima dar poezije, pisane besede in najboljši je v iskanju smislu v ogromnem oceanu izkušenj in idej. Njegova vseživljenjska naloga je razvijanje sposobnosti zaznave iluzije in učenje skozi logiko odločanja. 

In kakšen bo sedaj na svoji retrogradni poti?

Merkur bo retrograden od 17. februarja do 4. marca v znamenju ribe, potem se  bo na svoji poti pomaknil zopet v Vodnarja in bo ostal retrograden do 10. marca. Z Merkurjem v ribicah nimamo prevelike koncentracije, miselni tokovi niso dobro organizirani, preveč smo površni, pozabljivi in brez praktičnega razmišljanja. Po drugi strani nam pa ta občutljivi Merkur daje veliko ene senzibilnosti, dobre intuicije, sočutnosti in prijaznega govora. Sedaj v retrogradni fazi, bo še posebno zmeden, zaskrbljen, nezanesljiv, omahljiv  in nestvarnih predstav. V tem obdobju bodimo posebno pazljivi, ker laži in spletke, kot tudi nerazumevanja vseh vrst, bodo  šibka točka vsakega odnosa. Merkur se bo obračal na 13 stopinji ribe in se pomikal nazaj do vodnarja. Posebno pazljivi bodimo predstavniki ribic, dvojčkov in device.

Od 4. do 10. marca nas bo retrograden Merkur v vodnarju spomnil, če smo del skupine, ali nekaj posebnega. Morda se nam ni potrebno dokazovati in  združevati, morda lahko energijo skupine uporabimo za nekaj lastnega. Bistrino uma Merkurja v vodnarju ne more zmesti tudi njegova retrogradnost, njegov razumski um in izvirne ideje so edinstvene. Lahko sicer v tem času pričakujemo malce nervoze, kljubovalnosti in trmoglavljenja, tako pri sebi, kot pri drugih osebah.

Sprejmimo vse njegove neprijetnosti, nič hudega, če nas spravi malce iz tira, iz varne rutine. Če pogledamo bolj pozitivno, ugotovimo, da je to dober čas za prestrukturiranje področja, kjer imamo Merkurja na retrogradni poti. Morda ponovno realiziramo zadeve, katere smo postavili na stranski tir, morda zaradi pomanjkanja časa, ali volje.

Srečno in velik objem v tem retrogradnem obdobju Merkurja, ne se preveč jeziti, če vam kaj ne bo šlo gladko.

Z vami in za vas napisala astrologinja Irena Dolar

Nazadnje urejano na 1, 17.02.2020 11:56

Zadnje novice