0, 17.12.2019 19:09

NEDELJA 22. decembra je dan ZIMSKEGA SOLSTICIJA

Božični prazniki se neverjetno približujejo, z njimi novoletna nakupovalna mrzlica in prav tako nam bo padajoča Luna, v flegmatični fazi nakazovala tempo življenja. Vse do mlaja in Sončnega mrka na 4 stopinji Kozoroga. Samo dan po BOŽIČU se bosta Luna in Sonce združila v znamenju Kozoroga, obenem bosta povezana tudi z Luninim vozlom ali sečiščem.

Ob zimskem solsticiju, je  dan najkrajši in noč najdaljša, Sonce bo vstopilo v nedeljo 22. decembra ob 4:19 uri na 0 stopinjo znamenja Kozoroga in začela se bo tudi uradno  zima.

Skladno  s hladom, mrazom in temo, ki prežema ta letni čas, je Kozorogova energija resna, zadržana, resnobna, odgovorna, vzdržljiva, ambiciozna, delovna in ciljno organizirana. Dnevi bodo od sedaj naprej daljši in slavili bomo moč svetlobe nad temo ter  disciplinirano čakali na rast življenja in narave. Ni ga znamenja, kot je Kozorog, ki bi znal tako potrpežljivo čakati. Sonce bo imelo tudi v naravi sedaj najmanj moči, vsi potrebujemo počitek, tako narava kot naša telesa. Počasi se bo približal Božič, njegove korenine izvirajo iz predkrščanskih časov, ko so mnoga ljudstva častila nastop zimskega solsticija, ko se dan začne ponovno daljšati in tako simbolizira zmago dobrega nad zlim. Ko zima resnično zaživi v svojem zimskem sijaju in Sonce zmaga nad temo. Ozračje se bo ohladilo, možno, da bo tudi snežilo. Teta zima bo kazala svoje »zobe«, odlično za vse nas, ki radi smučamo.

Kako lahko osebno izkoristimo vpliv zimskega solsticija? Lahko bo to čas, ko se umaknemo od dinamičnega dogajanja in dela na sploh in temeljito premislimo, kako smo delovali v tekočem letu. Morda bo to čas, da izkoristimo vse izkušnje, lekcije in omejitve, ki smo jih doživeli in vse to prenesemo v drugačne osebne napotke, s katerimi bomo nadaljevali v naslednjem letu. Morda so to novi osebni cilji, poslovne želje, razvijanje talenta, sodelovanje pri pomembnih projektih, osebni interesi, širjenje družine, morda pomembno potovanje. In zimski solsticij je tukaj vedno za nas zato, da se umaknemo in vidimo širšo sliko o svojem življenju. To je tudi čas za notranjo rast, za dvig zavesti, za duhovne prakse, morda za molitev, za meditacijo, vse za to, da se povežemo z višjo močjo, na katero se lahko vedno obrnemo za podporo in zaščito v kriznih časih.

Kakšna je najboljša izraba tega časa?

Preživite nekaj časa sami, organizirajte svoje življenjske prioritete in svoj čas. Poglejte pomembne cilje, ki ste jih dosegli do tega trenutka v svojem življenju, in načrtujte cilje, ki jih želite uresničiti v prihodnjem letu. To je čas za počitek, prevrednotenje in uskladitev prednostnih nalog, ki ustrezajo vašim vrednotam v tej fazi vašega življenja.

Prijeten zimski solsticij vam želim astrologinja Irena Dolar

Nazadnje urejano na 0, 18.12.2019 15:22

Zadnje novice