0, 20.03.2019 15:01

POLNA LUNA na 0 stopinji TEHTNICE dne 21. marca 2019

Pa smo že na potovanju pomladanskega ekvinokcija in prve polne Lune v Tehtnici v tem letu. Ta astrološki dogodek je izredno pomemben, saj zaznamuje enakonočje v Ovnu, torej začetek astrološkega leta. Sonce je vstopilo na 0 stopinjo znamenja Ovna, ravno ob času, ko mu Luna nasprotuje na 0 stopinji Tehtnice.

To bo ravnotežje v naravi, kajti od te točke dalje, se noči krajšajo in dan raste, kar pojasnjuje zakaj, je simbol Tehtnice ravno ravnovesje. Znamenja Ovna in Tehtnice nam pomagata razumeti pomen osebnih odnosov, kako drugi ljudje postanejo naše ogledalo in če smo dovolj pozorni, se skozi njih bolje spoznavamo. Polna Luna v Tehtnici od nas pričakuje, da preučimo odnose v katerih se nahajamo, za to potrebujemo svetlobo, da bomo odnos bolj jasno videli in »rezilo«, katero nam bo pomagalo prerezati nezdrave vezi, če to so. Najbolj pomembno pa je to, da uvidimo, kdo sploh smo v tem razmerju in kako se počutimo glede tega.

Zadnje čase mi veliko strank piše o svojih slabih odnosih in kako bi to presekali, večina jih sprašuje o novih ljubeznih in možnosti te teh. Pa je treba vedno »bežati » stran, je potrebno vedno prijeti nož v roke? Bi morda raje vzeli svetilko in osvetlili zadevo, spoznali zakaj se sploh gre? Ne bi rajši najprej osvetlili svoje nezadovoljstvo in kaj storili v odnosu samem, da se popravi? Venera vladarica te lunacije in planet odnosov, ljubezni je z Lilith v Vodnarju in v kvadratu z Marsom v Biku in bo težko našla harmonijo v odnosu v tem kar si želi in kar dobi. Znamenje Vodnarja je znamenje svobode, nevezanosti, ne prenese omejitve in čustvenih dram, znamenje Bika, v katerem je Mars, moška podoba, je zemeljsko, čutno, stabilno, statično, manj zanimivo, pasivno in  počasno.

In ni čudno, da pride do konfliktov in nerazumevanja, to je ena od lastnosti mnogih tem sodobnega časa, ko vse govori iz nas, da nekaj iščemo, po drugi strani se pa obnašamo ravno obratno, da tega ne potrebujemo. Primer, iščem stabilno razmerje, vendar se delam, da ni pomembno v mojem življenju. Ali pa sem v rutinirani vezi, vse je stabilno, jasno, predvidljivo in zato dolgočasno in se počutim ujetega. Kako najti harmonijo med tem, kar hočem in med tem kar privlačim?

Ta polna Luna v Tehtnici nam bo osvetlila tisti del naše notranjosti in psihe, da pogledamo in odkrijemo tisti vidik sebe, katerega moramo spraviti v ravnovesje. Nagovarja nas, da držimo svetilko in ogledalo ter vzamemo vajeti življenja v svoje roke. Če je res potrebno, pa vzamemo še nož in prerežemo vajeti. Vendar šele takrat, ko nehamo kriviti drugega za svojo nesrečo, napetosti in nezadovoljstvo v odnosih ter v ljubezni. Analizirajmo sebe bolj in drugega manj.

Naj bo pomlad in polna Luna veselje za vse nas,

z vami in za vas napisala astrologinja Irena Dolar

Nazadnje urejano na 0, 20.03.2019 15:05

Zadnje novice