0, 14.11.2018 21:43

RETROGRADNI MERKUR od 17. novembra do 7. decembra 2018

Merkur se trenutno nahaja v  manj prijetnem položaju, je v znamenju Strelca, kjer je v izgonu in še » izven meja«, izven Sončeve deklinacije, je izven Sončeve zunanje meje glede na ekvator.

Astrologi rečemo, da je OOB( out of bound) planet. Torej se bo Merkur še posebno drugače, čudno, nevsakdanje obnašal. Bodo naše misli, dojemanje, komunikacija, razum, sprejemanje informacij ušlo izpod nadzora? Bomo bolj ekscentrični, uporniški in manj konvencionalni? Seveda, Merkur bo močno odklonilno deloval na nas, naša prepričanja ne bodo več tako trdna, naše misli manj nadzorovane, naša percepcija razuma pa zelo zmedena.

Na dan njegove retrogradnosti, v soboto 17. novembra bo v dinamičnem, zapletenem odnosu z Neptunom, kar še dodatno zmede Merkurja. Pod njunim vplivom bomo težko trezno in realno razmišljali, se natančno in jasno izražali, netili bomo številne nesporazume, zamude in prinašali zmedo v komunikaciji. Nikakor ne opravimo večjih nakupov, ne podpisujmo pomembnih pogodb in sporazumov, ne opravljajmo pomembne izpite, ne oddajajmo projektov in ne začenjajmo novih zadev. 

Znamenje Strelca bo retrogradnosti dodalo vizijo in zavest ter resnico. Strelca zanima tujina, pravo, izobraževanje, naša prepričanja, potovanja in ekspanzija. Marsikatera laž ali ponaredek lahko pride na dan. Dober vidik Merkurja je ta, da v Strelcu išče smisel v vsem in da nam resnično lahko ponudi veliko ene vizije in dviguje  zavest. Uporabimo konstruktivno retrogradnost Merkurja in ponovno razmislimo o življenjskem področju, kjer ga v Strelcu imamo v tranzitu.

Merkur bo 1. decembra zopet vstopil v intenzivnega  Škorpijona, kjer bo sedmega zaključil svojo retrogradnost. Ponovno bomo v stiku s svojo globino, intenzivnostjo, osredotočenostjo ali celo z maščevanjem.

Dobro izkoristite to energijo Merkurja, in se ne jezite, če boste kdaj v negotovosti. Merkur je lahko tudi pravi »šaljivec« in ga včasih ni dobro jemati preveč resno. 

Z vami in za vas astrologinja Irena Dolar

Zadnje novice