0, 13.02.2018 12:33

MRKI V LETU 2018

Mrki so med najpomembnejšimi astrološkimi tehnikami za predvidevanje dogodkov, mrk ob polni Luni je LUNIN MRK. Zgodi se takrat, ko je Zemlja med Luno in Soncem in je svetloba Lune blokirana. SONČNI mrk je ob mlaju, kadar se Sonce, Luna in Zemlja navidezno poravnajo na premico, Luna pa je med Zemljo in Soncem. Gledano z Zemlje je Luna pred Soncem in tako zastira svetlobo s Sonca.

Polna Luna je vedno pomemben trenutek v mesecu, ko se nekaj konča, zaključuje in dobi nek smisel, nek rezultat, vse tisto, kar se je začelo s prejšnjim mlajem.

To bo prvi MLAJ in mlada Luna v znamenju Kozoroga v letošnjem letu, skupaj s šestimi planeti v zemeljskem Kozorogu in še posebno Saturn, vladar tega znamenja v svojem domu, prvič po 29 letih.

Vabim vas na astrološko delavnico, kjer vam bom astrologinja Irena Dolar razložila vpliv mrkov v letošnjem letu na splošno na našo družbo in na vsakega posameznika. Delavnica bo v SREDO 31. JANUARJA ob 18 uri v Kamniku, na sedežu društva REGULUS, ravno na dan Luninega mrka.

0, 28.12.2017 19:44

LETO 2018

Leto 2018 bomo začeli z energijami polne Lune v znamenju Raka, to bo čustveno dramatičen čas, ko se bo tudi narava lahko drastično spremenila in z njo naše počutje. Luna v vodnem znamenju lahko prinese padavine, celo močno  sneženje, v nas pa paleto enih emocij in nihanja razpoloženja.

0, 24.12.2017 16:52

BOŽIČ

Zunaj se sliši glas božičnih pesmi,
v domovih prižigajo se praznične luči.
Naj v naša srca naselita se mir in toplina.
Naj čarobnost Božiča  še dolgo živi.

Srečen BOŽIČ vsem, 

astrologinja Irena Dolar

 

0, 18.12.2017 12:17

ZIMSKI SOLSTICIJ

 

V četrtek, 21. decembra nastopi zimski solsticij, imeli bomo najkrajši dan in najdaljšo noč in z vstopom Sonca ob 17:28 uri v znamenje Kozoroga se tudi prične uradno zima.

Najpomembnejša astrološka zadeva v tem mesecu je nedvomno vstop Saturna v lastno znamenje, v Kozoroga, kjer ima svoj dom in vladavino. Saturn nam da lekcije in pokaže pot, nas usmerja proti temu, kar ne želimo videti, storiti, vendar vemo, da bi morali.

Mi vsi skupaj bomo kmalu zopet v zadnjem retrogradnem obdobju našega Merkurja v tem letu dni v znamenju Strelca. Simbolika te »vizualne iluzije« obrata nazaj, ki je iz Zemlje videna, kot zamikanje planeta v retrogradno smer, vidimo, kot da se Merkur odmika, bo za nas spet proces vračanja v preteklost.

ZačetekNazaj12345678NaprejKonec
stran 1 od 8

Zadnje novice