Nedeljski Lunin mrk ob 6:45 uri na 13* znamenja kozoroga bo nastal, ko je Mars že vstopil v ovna in bo svojo retrogradnost v ovnu ustvaril prvič po letu 1988. Toda takrat niso bili 3 retrogradni planeti v kozorogu,  kar seveda govori o nekem posebnem času, ki ga doživljamo sedaj.

Mars je planet moškosti, povezan je z grškim bogom Aresom, ki je imel velike zmage in srečo na bojnih poljih, a v ljubezni pa ne. Mars je bil prvotno bog poljedelstva in kmetijstva, vendar ga vsi poznamo kot boga vojne. Rimski vojaki so njemu v čast žrtvovali živali in plodove, predno so šli v boj.

Imamo mlaj in obročasti Sončni mrk na najdaljši dan v letu. Obročasti mrk se zgodi, ko Luna prekriva Sončevo središče in pušča Sončeve vidne zunanje robove, da tvorijo “ ognjeni obroč”, ali kolobar okoli Lune.

Danes bomo imeli Sončev obrat ali poletni solsticij, to bo tisti trenutek, ko bo Sonce ob poldnevu, pri nas na naši severni polobli v svojem zenitu (nadglavišču), navidezno najjužneje nad nebesnim ekvatorjem. Rečemo mu tudi rakov povratnik. Sonce bo najvišje, vstopilo bo v znamenje raka in začne se poletje, dnevu rečemo tudi kres. Dan bo najdaljši in noč bo najkrajša.

Vedno smo bolj mirni, ko se Merkur že drugič navidezno obrača v retrogradno smer. Morda smo se že  navadili na njegove nepredvidljive vplive.

Prihaja sezona mrkov, pričela se bo danes z Luninim mrkom na 15* znamenja strelca, rečejo ji tudi jagodna Luna, saj bodo nekateri polno Luno  videli v rožnatem tonu. 21.junija bomo imeli mlaj in Sončni mrk na 0* raka in zaključimo to obdobje poletnih mrkov 5. julija še z enim pomembnim Luninim mrkom na 13* kozoroga.

Kako sem vesela, da gremo ven iz te postane in nerazumljene energije, danes bomo imeli mlaj v dvojčkih. Luna se bo objela s Soncem na 2 st znamenja dvojčkov, ob 19:39 uri.

 

Živimo edinstven trenutek, ki se ga bomo spominjali še vrsto let ali morda pomnili za vedno, medtem ko nas ta situacija sooča z mnogimi vprašanji o sebi na osebni in tudi na družbeni  ravni. V iskanju odgovorov se bo vsak od nas v tem času kar štirih retrogradnih planetov soočal z mnogimi ovirami, omejitvami, pomanjkanjem zaupanja v lepo prihodnost  in z nezadovoljstvom.

Saturn se ustavlja in se pripravlja na svoje dolgotrajno, retrogradno potovanje. Obrnil se bo 11. maja na skoraj 2 st vodnarja, potoval bo navidezno ( geocentričen pogled) retrogradno po vodnarju do 1. julija, in se bo takrat pomaknil zopet nazaj v kozoroga, kjer bo retrograden  kar do 29. septembra. Na 25 st kozoroga se bo zopet ustavil, kjer se bo pogumno usmeril na direktno pot.

Škorpijonova super Luna, bo zadnja polna Luna tega leta, ko je na nebu postavljena najbližje Zemlji, kar nam daje iluzijo, da jo vidimo večjo kot kdaj koli preje. Pri nas se bo dovršila ob 12:46 uri, na 17 stopinji škorpijona. Budisti rečejo tej polni Luni tudi Vesak, na SV Amerike pa tudi » Moon of Flowers«, saj je v tem letnem času cvetenje rož in dreves  v izobilju, zato se jo v svojem odsevu vidi rozasto.

ZačetekNazaj12345678910NaprejKonec
stran 1 od 15

Zadnje novice