NEDELJA bo čas mlaja, Luna in Sonce se bosta združila na 14 stopinji Bika, povezala z Neptunom, Saturnom in Plutonom, kako lepo, da praznike zaključimo z mlado, rastočo Luno.

0, 29.04.2019 11:26

Retrogradnost PLUTONA

PLUTON je že od leta 2008 v znamenju Kozoroga, njegovi prehodi čez eno znamenje so zelo dolgi, sedaj 15 let, saj so polovico časa  direktni, polovico pa retrogradni. Sedaj se je ustavil na 23 stopinji Kozoroga in bo potoval retrogradno do oktobra 2019.

Saturn je v Kozorogu, kjer je seveda najmočnejši. Močno spodbuja predstavnike znamenja Kozoroga in Vodnarja, saj je njun vladar. Njegov vpliv je na vas podvojen, še dodatno ste previdni, osredotočeni, odločni, ambiciozni in praktično naravnani.

Pluton, Saturn in južni vozel so zdaj zelo blizu skupaj ( od 20 do 23 stopinje), vse v  znamenju Kozoroga. Najmočnejši vpliv in  čas intenzivnosti bo tam okoli 30. aprila 2019, čeprav se vse občuti in dogaja že od marca dalje.

V petek ob 13:12 uri bomo dosegli zopet polno Luno v znamenju Tehtnice. Opozicija Lune in Sonca se bo zgodila na kritični 29 stopinji Tehnice, saj ta zadnja stopinja  vedno v sebi nosi skoncentrirano energijo znamenja, torej bodo v ospredju ljubezen in odnosi, vendar je v njej tudi simbolika zaključevanja.

JUPITER je retrograden vse do 11. avgusta. Jupiter je benefik in je vedno velikodušen, tudi, ko je retrograden.

Mlaj nam predstavlja ustvarjalni impulz, z znamenjem Ovna se vse začne, Sonce je tam že od  20. marca in sedaj še Luna objema Sonce. V našem življenju bomo počasi delali spremembe, za nekatere bodo radikalne, do takrat pa še moramo prečkati nekaj mostov.

Pa smo že na potovanju pomladanskega ekvinokcija in prve polne Lune v Tehtnici v tem letu. Ta astrološki dogodek je izredno pomemben, saj zaznamuje enakonočje v Ovnu, torej začetek astrološkega leta. Sonce je vstopilo na 0 stopinjo znamenja Ovna, ravno ob času, ko mu Luna nasprotuje na 0 stopinji Tehtnice.

Današnji mlaj na 15 stopinji znamenja Ribe, je zelo senzibilno povezan z Neptunom, prav tako v Ribah. Ah Ribe, bolečina, trpljenje, omejitve, v katerikoli obliki, so vedno subtilno povabilo za ljubezen, nežnost, prijaznost ali sočutje. Način, kako dojemamo sebe je pomembnejši od tega, kar se nam dogaja od zunaj.

Kot že »vrabci čivkajo« in smo že seznanjeni z bližajočim obratom Merkurja v navidezno retrogradno smer, pa bo to branje malce drugačno. Merkur bo retrograden od torka, petega marca do četrtka 28. marca v znamenju Ribe. Vendar obstajajo tudi jasne koristi retrogradnosti Merkurja in uporabe njene energije.

ZačetekNazaj12345678910NaprejKonec
stran 1 od 11

Zadnje novice