V času mlaja je v nas vedno globok občutek, da nam nekaj ponuja priložnosti, da začnemo nekaj novega. Naj gre za projekt, vizijo, preusmeritev, izgradnjo nekaj novega in ta mlada, rastoča  Luna bo še posebej močna, ker bo nastala le  dva dni po jesenskem enakonočju. To je ob spremembi letnega časa in na začetku kardinalnega znamenja tehtnice.

0, 22.09.2022 17:36

JESENSKO ENAKONOČJE

V petek, 23. septembra ponoči ob 03:03 uri bo ekliptika-pot Sonca  pri nas  na naši severni polobli  prečkala ekvator, Sonce bo potovalo iz severne poloble na južno poloblo. Kot že veste bomo imeli jesensko enakonočje, dan in noč bosta enako dolga, Sonce bo vstopilo v znamenje tehtnice in vstopili bomo v  jesen.

Sobotna polna Luna malo pred opoldne v znamenju ribe prinaša sigurno nek pridih zaključka, vrh nekega cikla. V sebi bomo začutili, da se vizija življenja končuje. Ne glede kako se udobno počutimo v tem trenutku, vedno pride naslednji trenutek, ko se morda soočamo z izzivom, ki ga je potrebno rešiti.

September je mesec, ki prinaša tretje retrogradno potovanje planeta Merkurja v tem letu, začeli bomo z novim letnim časom, z jesenjo, praznovali enakonočje in sredi meseca se aktivira močan kvadrat Saturn-Uran, ki je zaznamoval naše leto 2021. To je aspekt, ki je namenjen strmoglavljenju starih političnih, družbenih in finančnih sistemov, a o tem bom še pisala.

Pripravlja se mlaj v soboto ob 10:16 uri, Luna in Sonce se bosta združila na 4* device. Sedaj imamo čas, ko se zaključujejo počitnice in marsikdo prihaja domov iz dopusta, vsi skupaj pa se bomo pripravljali na zadnjo četrtino leta.

Imamo polno Luno v vodnarju, dovršila se bo v petek ponoči ob 3:35 uri na 19*vodnarja.

 

Imamo mlaj v najbolj vročem delu poletja na naši severni polobli, pri nas bo ekzakten ob 19:54 uri na 5* znamenja ognjenega leva. Nato bomo z mlado, rastočo Luno začeli nov ciklus delovanja, tako kot se zgodi vsak mesec.

 

Vsakič, ko je Uran, planet upora, nenadnih sprememb in inovacij aktiviran z drugim planetom ali kot v tem primeru sedaj trenutno na nebu z Lunarno zanko ali  Luninim vozlom, lahko pričakujemo resnično osupljiv trenutek, nekaj nepričakovanega izbruhne iz kolektivnega nezavednega, ali narava, ki nas sili, da pogledamo in razmislimo o tem, kje smo v naši evoluciji.

V sredo ob 20:37 uri bomo imeli pri nas polno Luno na 21* kozoroga, je v perigeju in OOB Luna in taki Luni zadnje čase rečemo Super Luna, da zveni bolj spektakularno.

Poletje je moj najljubši čas, rojena sem avgusta, zato imam to v sebi. Morje, plaže, sonce, eksplozija občutkov, lepota prostega časa, domišljija, želja po potovanjih, dopusti.

ZačetekNazaj12345678910NaprejKonec
stran 1 od 20