Počasi zapuščamo poletje  in v mesecu septembru začenjamo z mlajem in mlado Luno v znamenju Device. Znamenje Device je zemeljsko znamenje, simbolizira delo, pridnost, praktičnost, stvarnost, poštenost in močno intelektualnost.

V življenju smo soočeni s situacijami, ko po eni strani moramo zaključiti neko fazo, kar za nas ni najbolj enostavno. Težko nam je izpuščati stare vzorce in sproščati strahove in nemoči, katere nam ne omogočajo razvoja.

Smo na pragu zadnjega mrka v tem letu, to bo Sončev mrk na 18 stopinji znamenja Leva in bo ravno nasproti prvemu mrku, kateri se je aktiviral v začetku leta, v mesecu februarju, v Vodnarju, kar nam bo dalo nov vpogled, kako rastemo in se razvijamo, kot pa pred meseci.

V astrologiji je Venera planet, ki ureja naše ljubezenske odnose. V znamenju v katerem se nahaja ob našem rojstvu, opisuje, kako izražamo svojo naklonjenost do drugih, kot tudi stvari v življenju, pri katerih najdemo največ zadovoljstva. Na kratko, kaže, kako ljubimo, kako znamo imeti radi in kaj nam je všeč.

Ker mrki prihajajo v paru, bo Sončnemu mrku v Raku, ki je bil 13 julija ob 4:47 uri še sledil Lunin mrk, to bo ob polni Luni, v petek 27. julija na 4 stopinji Vodnarja. To bo najdaljši Lunin mrk tega stoletja, trajal bo skoraj dve uri in bo viden skoraj po celi Evropi , bližnjem Vzhodu, Afriki in srednji Aziji.

Že nekaj dni plovemo z vplivom polne Lune, kajti tesno je povezana z retrogradnim Saturnom. Priča smo bili aktivnemu aspektu Saturna s Soncem v sredo in  vstopu Lune v znamenje Kozoroga.

Mars bo od torka 26. junija v Vodnarju začel svoj obrat v retrogradno smer, zgodilo se bo na 9 stopinji znamenja Vodnarja. Mars je retrograden vsakih 20 mesecev, traja približno dva meseca in naša fizična energija, borbenost, moč in prodornost bo na slabši poziciji, predvideva se lahko izguba moči, vitalnosti in prodorne energije začenjanja.

Neptun, tako kot Uran in Pluton, je transsaturni planet in je zadolžen za kolektivno človekovo zavest, vsi transsaturnovci imajo podlago generacijske-astro-mentalne sfere, vendar lahko delujejo tudi na direktno osebno fizično sfero, posebno, če so osebni planeti ali močno povezani z osebnimi planeti v rojstni kart.

Četrtek bo pomemben dan, saj bo Sonce vstopilo v poletno znamenje v RAKA in oznanilo poletni čas. Dan bo najdaljši in noč najkrajša na severni polobli, temu rečemo tudi poletni solsticij.

Združenje Lune in Sonca v znamenju Dvojčkov se poveže v mlaj, kar nakazuje ponovno rast in razvoj telesa in duha. Pomlad se počasi bliža zaključku in prihaja tudi uradno poletje, seveda s poletnim solsticijem.

ZačetekNazaj123456789NaprejKonec
stran 1 od 9